U trendu

Eli Golding otvara „Egzit”

Festival „Egzit” počinje večeras na Petrovaradinskoj tvrđavi, a ovogodišnje izdanje nadaleko čuvene novosadske manifestacije, koje se ovoga puta održava pod sloganom „Magija”, uveličaće muzičke zvezde: Eli Golding, Viz Kalifa, Džordž Klinton, Dejvid Geta, sastavi „Prodidži”, „Basti”…

Na dvadesetak bina, do nedelje nastupiće oko 700 izvođača iz zemlje i inostranstva, a posetioci dolaze iz 60 zemalja sveta, od Evrope, preko Amerike ili Meksika, do Japana i Kine.

Mnoštvo festivalske publike, naročito one koja je smeštena u kampu na Štrandu, već je uveliko u Novom Sadu, a kako saopštavaju organizatori, interesovanje za festival je rekordno.

Vaučeri za provod na festivalu mogu se zameniti do ponoći za narukvice na tri lokacije u Novom Sadu: u centru, kraj Gradske kuće, na Štrandu i ispred glavnog ulaza na tvrđavu, kod „Lovotursa”.

Kapije Petrovaradinske tvrđave biće otvorene u 19 sati, a očekuje se da će festivalskim prostorom svake večeri protutnjati između 40.000 i 50.000 ljudi. Organizatori apeluju na posetioce da dođu ranije kako bi se izbegle gužve i podsećaju da se na tvrđavu može ući od 19 sati do tri ujutru, kao i da je moguć samo jedan ulazak dnevno.

Posetioci ne smeju da unose hranu i piće, a plaćanje se vrši specijalnom festivalskom karticom kojom se mogu kupiti piće, hrana i suveniri.

Program prve večeri, na najvećoj i najpopularnijoj sceni na Petrovaradinskoj tvrđavi – Glavnoj bini, obeležiće nastupi sastava „Roud kil soda”, „Repetitor”, di-džejeva Hajpa, Sab Ziroa, Mis Dajnamajt, ali i britanskog dua „Sigma”.

Oko 22 sata na sceni će se pojaviti londonska indi-rok atrakcija sastav „Basti”, koji je popularnost stekao debi albumom „Bad Blood”, ali apsolutna zvezda otvaranja „Egzita” jeste engleska pevačica Eli Golding.

Posle nastupa na čuvenim svetskim festivalima, kakvi su „Koačela” ili „Glastonberi”, pevačica, koja može da se podiči multiplatinastim tiražima svojih izdanja, praćena vatrometom, pokloniće se u ponoć i ovdašnjim obožavaocima.

Goldingova se proslavila singlom „Under the Sheets” 2009, a već naredne godine izašao je njen hvaljen debi album „Lights”. Uspehe niže i sa drugom pločom „Halcyon”, kao i sa hitovima sa Kalvinom Harisom – „I Need Your Love” i „Outside”, koji će se noćas oriti Glavnom binom.

Dens arenu će večeras okupirati slavni di-džejevi, kakvi su Džejms Zabiela, Solomun ili Dimitri Vegas i Lajk Majk, a prava poslastica za ljubitelje elektronske muzike sa ovih prostora biće okupljanje kultnog beogradskog di-džej sastava iz devedesetih „Tinejdž tehno panks”.

Trojka u sastavu Marko Nastić, Miloš Pavlović i Dejan Milićević zatvoriće, praćena specijalnim scenskim efektima, plesačicama s Ibice i maskiranim akrobatama, žurku prve večeri na najvećem plesnom podijumu na Balkanu.

(Jelena Koprivica, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.