U trendu

„Faithless“ u Beogradu 24. aprila

Pre pisanja ovog članka, izvukao sam iz svoje arhive CD s najvećim hitovima ove grupe, tek da se podsetim "starih dobrih dana". Već na prve taktove pesama "God Is a DJ" i "Insomnia" sve se vratilo. Sve slike iz prošlosti, žurke, masa u tamnoj prostoriji koja u tom trenutku bukvalno proključa, usijana atmosfera. Ono ludilo u aprilu 2004. u prepunoj Hali sportova, koje se još prepričava. Slično je bilo i krajem maja naredne godine na Sajmu. Više od deset hiljada ljudi skače kao jedan. Ni to, naravno, nisam propustio. Koliko je samo tu bilo energije! Nema sumnje, bend "Faithless" doneo je revoluciju u muzici svojom pojavom. I danas su ponovo aktivni, i to u originalnoj postavi. Treba li još šta poželeti? Naravno!
Jedan od najpoznatijih britanskih elektronskih sastava – "Faithless", nastupiće 24. aprila u "Ekspo centru" u Beogradu, u organizaciji produkcijske kuće "Avalon"! Da, dobro ste pročitali. Uostalom, ako mi ne verujete, posetite njihov zvaničan sajt. Bend će svoju veliku svetsku turneju pod nazivom "Calling All The Faithfull" započeti baš na Balkanu zbog, kako organizatori tvrde, izričite želje članova benda, koji su bili oduševljeni prijemom u ovom delu Evrope. Hvala im na poverenju, a mi ćemo znati to da cenimo.
Prvo, jedna važna napomena. U skladu sa zahtevima menadžmenta grupe, "Ekspo centar" će biti limitiran na svega 2.500 posetilaca. Stoga, ako želite da budete svedok ovog spektakla, bolje požurite, jer karata neće biti još dugo. Inače, cena ulaznica je 2.990 dinara a mogu se kupiti u Bilet servisu, Kard servisu i svim prodajnim mestima "Eventim"-a.
Da se podsetimo, grupa "Faithless" je na sceni od 1995. Originalnu postavu čine Maxi Jazz, Sister Bliss i Rollo, koji je zapravo producent grupe. Svetsku slavu stiču već prvim albumom "Reverence" iz 1996. i već spomenutim megahitom "Insomnia". Dve godine kasnije zacementirali su svoju popularnost albumom "Sunday 8PM" i opet spominjanim, a opet megahitom "God Is a DJ". Što se tiče kasnijih studijskih ostvarenja, 2001. dobili smo "Outrospective", zatim 2004. "No Roots" i 2006. za sada poslednji "To All New Arrivals". Ne bi trebalo zaboraviti ni četiri remiks albuma, tri kompilacije i dvadeset veoma uspešnih singlova.
Ono što je novo, a tiče se ovog benda, jeste spreman novi studijski album, koji se, naravno s nestrpljenjem, očekuje u maju ove godine. Ovu ploču bend najavljuje kao povratak plesnom podijumu. Biće sigurno premijerno neka nova pesma i u Beogradu. A ako ovo nije dovoljno da vas privoli da dođete na koncert 24. aprila, onda ne znam šta jeste. Ne dozvolite da vam drugi prepričavaju ovakve spektakle. Dođite i uverite se sami.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.