U trendu

Eminem

Popularni beli reper rođen je kao Maršal Mejders (Marshall Mathers) 17. oktobra 1972. godine u Kanzasu, Minesota. Tokom detinjstva, često se sa majkom selio iz Kanzasa u Detroit i obrnuto. Svoje prve rep performanse izvodio je već sa 14 godina. Napustio je srednju školu i radio sezonske poslove, ali mu je rep uvek bio u fokusu.

Proslavila su ga prva dva albuma, naročito prvi – „Infinite“. Pažnju na sebe skrenuo je jedinstvenim stilom, kontroverznim tekstovima i, kako je često sam isticao, bojom kože. Hit singl „My Name Is“ doneo mu je dve Gremi nagrade, za najbolje izvođenje i za najbolju rep pesmu. Njegov brzi i veliki uspeh skrenuo je pažnju mnogim velikim rep muzičarima. Posebno je značajna bila saradnja sa rep muzičarem poznatim kao Dr. Dre koja je samo uvećala slavu Eminema.

Veliki uspeh ponovo je postigao sa albumom „The Marshall Mathers LP“, koji je u prvih nekoliko nedelja prodat u više od dva miliona primeraka. To je najbrže prodavani rep album u istoriji. Kritike u vezi sa Eminemom veoma su oprečne: jedni ga smatraju pametnim, ironičnim, buntovnikom, pravim reperom, dok ga drugi osuđuju zbog kontroverznih scena i scena nasilja u spotovima. Iako su kritike podeljene, komercijalni uspeh njegovih albuma nije izostao. Zanimljivo je da su udruženja homoseksualaca i lezbijki bojkotovala dodelu MTV nagrada na kojoj je Eminem osvojio dve nagrade.

Ovaj pevač poznat je i po velikim problemima u privatnom životu. Bio je hapšen nekoliko puta zbog nereda, ugrožavanja javnog reda, nošenja vatrenog oružja… Sa svojom ženom venčao se dva puta i sa njom ima ćerku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.