Enrike Iglesijas stvara novu istoriju

Ovih dana piše se nova istorija u muzičkoj industriji. Naime, čuveni španski pevač, tekstopisac i model Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias), oborio je rekord po najvećem broju singlova na Bilbordovoj listi 100 koji su dospeli do mesta broj jedan. U aprilu smo pisali o Maraji Keri, koja je na toj listi pretekla kralja rokenrola, Elvisa, s ukupno 18 broj jedan hitova. Tada su bolji ostali još samo famozni Bitlsi sa 20 najboljih pesama.
E, sada su svi za leđima 33-godišnjem Špancu. Enrike Iglesijas je sada vlasnik 21 hita koji se popeo na vrh eminentne muzičke liste. Prevedeno u nedelje, on je na tom mestu proveo do sada ukupno 79, a s novim singlom taj broj se popeo na celih 85 nedelja. Njegov najnoviji hit – "Can You Hear Me?", bio je i zvanična himna poslednjeg Evropskog prvenstva u fudbalu 2008.
Enrike je rođen u Madridu 8. maja 1975, ali danas živi i radi u Sjedinjenim Državama. Do danas je postigao zaista neverovatan uspeh, prodavši ukupno više od 58 miliona albuma širom sveta. Nijedan drugi izvođač iz Španije nikada nije imao više prodatih ploča. Treba napomenuti i to da njegova karijera traje tek 13 godina, tako da s tom činjenicom ovi podaci još više dobijaju na težini i značaju. Ko zna koje će još sve rekorde oboriti u svom daljem radu. O privatnom životu, koji najviše interesuje mnoge zaljubljene devojke, postoje neke nedoumice. Godine 2002. Enrike je počeo da se zabavlja s teniskom zvezdom Anom Kurnjikovom. U toku 2007. i 2008. dobijali smo razne informacije o njihovoj vezi, navodnom braku i razvodu. Sam pevač je kasnije izjavio da je to bila šala i da su njih dvoje i dalje zajedno. Nikad se ne zna s poznatima.
Iglesijas je trenutno na turneji po Ujedinjenom Kraljevstvu, koja promoviše njegov novi album objavljen 3. novembra. To je zapravo kompilacija sa 20 najvećih hitova ovog pevača. S obzirom na to da ima zaista mnogo fanova u našoj zemlji, ostaje nam da se nadamo da će nas uskoro posetiti. Verujemo da bi taj nastup bio mnogo bolji i profesionalniji od nedavnog nastupa njegovog oca, Hulija Iglesijasa, u "Beogradskoj areni".
Spisak pesama s najnovije kompilacije

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike