najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Exit zvanično najbolji festival 2016!

Exit je proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja „European Best Destinations“ koje se dodeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom.

Exit je osvojio prvo mesto ispred festivala kao što su engleski Secret Garden (2. mesto), belgijski Tomorrowland (3. mesto), pa čak i festivalski gigant Glastonbury (4. mesto), te susedni Sziget (5. mesto).

Iz „European Best Destinations“ je saopšteno da su letnji muzički festivali deo evropskog identiteta i da je Exit postao jedan od najvažnijih festivala na svetu.

– Svojim festivalom doprinosite privlačnosti Evrope kao svetske destinacije broj 1 u svetu – navodi se u saopštenju iz Brisela.

– Nakon nagrada za najbolje evropske festivale 2014. za Exit i 2015. za Sea Dance, ovo priznanje potvrđuje ugled Exita kao jednog od vodećih muzičkih festivala na svetu. Posebno je zadovoljstvo što smo uspeli da pozicioniramo Exit ispred svih ostalih vodećih evropskih festivala sa desetostruko većim budžetima i što smo Novi Sad i celu Srbiju ponovo učinili festivalskom prestonicom Evrope – izjavio je osnivač Exita, Dušan Kovačević.

Exit je nagrađivani letnji muzički festival. Održava se svake godine u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija u svetu. Exit je jedinstven u festivalskom svetu jer je nastao iz studentskog pokreta za mir i demokratiju u Srbiji i na celom Balkanu. I danas, Exit ima snažnu društvenu misiju da pomaže mladima Balkana – navodi se u zvaničnom opisu prvoplasiranog festivala na sajtu „European Best Destinations“, prenose beogradski mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike