Grupa „Bon Jovi“ održala koncert na krovu londonske arene „O2“

Nema danas toga ko nije čuo za londonsku arenu "O2". Zvanično je puštena u rad 24. juna 2007, dakle, tačno pre tri godine. U međuvremenu je postala stvar prestiža i definitivno najpopularnije mesto za svirku na svetu. Svetske zvezde su se prosto utrkivale ko će tamo nastupati i koliko će dana uspeti da ispune ovo zdanje. Ipak, samo je jedan bend imao tu čast da je zvanično otvori.
Upravo tog 24. juna legendarni američki bend "Bon Jovi" svirao je u ovoj hali, zvanično je puštajući u rad. Bio je to svakako spektakularan nastup i, kako sami kažu, za momke iz Nju Džersija ovo je postala druga kuća. Tri godine kasnije, na isti dan, desio se još jedan neverovatan nastup ovog benda, gotovo na istom mestu. Zašto kažemo gotovo? Evo zašto. Proslavljajući treći rođendan arene "O2", "Bon Jovi" je rešio da svojim fanovima ali i svima ostalima priredi jedan nesvakidašnji mini-koncert. Naime, oni su rešili da odsviraju svoje četiri pesme, ni manje ni više, nego na krovu ovog zdanja. Na 58 metara visine bend je izveo dve numere sa zasad poslednjeg albuma – "The Circle" iz 2009. godine. U pitanju su singlovi "We Weren’t Born To Follow" i "Superman Tonight". Ostale dve pesme su hitovi za sva vremena, klasici "It’s My Life" i "You Give Love A Bad Name". Inače, napominje se da se s ovog mesta pruža definitivno najbolji pogled na London. Naravno, kad nema kiše.
Uzgred, bend se trenutno nalazi na velikoj svetskoj turneji i nakon ovog unikatnog nastupa na krovu čuvene arene, odradiće još dva koncerta unutra. Posle toga momci se sele na Američki kontinent. Podsećamo da je grupa osnovana još davne 1983, a trenutnu postavu, pored ikone Džona Bon Džovija (Jon Bon Jovi), čine još i gitarista Riči Sambora (Richie Sambora), klavijaturista Dejvid Brajan (David Bryan), bubnjar Tiko Tores (Tico Torres), kao i basista Hju Mekdonald (Hugh McDonald). Pored dva gorepomenuta, nezaboravni su i hitovi "Livin’ on a Prayer", "Wanted Dead or Alive", "Bad Medicine", "Keep the Faith", "Bed of Roses", "Always", "Everyday" i "Have a Nice Day". Poslednji koji smo za sada dobili jeste "We Weren’t Born To Follow". Više od 120 miliona prodatih albuma govori dovoljno samo za sebe, kao i preko 34 miliona fanova koji su u više od pedeset zemalja prisustvovali jednom od 2.600 koncerata ovog benda. S druge strane, koncert na krovu arene "O2" ipak je priča za sebe.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.