U trendu

Incident na pomolu: Poznati britanski muzičar optužen za plagiranje svog najvećeg hita (video)

Poznati britanski pevač Ed Širan optužen je za plagiranje delova pesme „Let’s Get It On“ koju potpisuje američki kantautor Marvin Gej.

Pretpostavlja se da je pevač ukrao delove klasika iz 1973. godine za svoj najveći „Thinking Out Loud“ koji je danima bio prvi na muzičkim listama, piše „Bi-Bi-Si“.

Prema pravnim dokumentima, u pesmi Eda Širana prekopirane su „melodija, ritam, harmonija, bubnjevi, bas linija, sinkopacija i tempo“.

Kako je poznato, njega je tužila kompanija Structured Asset Sales koja poseduje deo autorskog prava pesme legendarnog američkog muzičara Marvina Geja.

Ipak Ed, koji se ranije suočavao sa pravnim postupkom u vezi sa istom pesmom i dalje ostaje pri svom stavu, negirajući da je pesma plagijat.

Američki mediji tvrde da Širanu preti kazna od stotinu miliona dolara.

2 komentara
  1. Dragan

    Cisto gluparenje. Pesme nemaju veze jedna sa drugom. Ako ritam sekcija moze da bude merilo melodije, onda bi sve pesme koje su na rumba fazon a la Georgijevski trebale da budu progleasene za jednu te istu pesmu. Glupost.

  2. sasa

    za neku godinu sve melodije ce biti ispisane. nece vise biti originala. kada ce to biti – ne znam , ali bice, broj smislenih kombinacija nota je ogranicen.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike