Koncert Goblina u Pančevu

Grupa „Goblini“ održaće koncert 30. aprila u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, najavili su organizatori.

„Zaista je malo toga nepoznato kad je u pitanju koncert u Pančevu. Dobar klub, odlična publika koja „Gobline“ voli više od 20 godina. Nadam se da ovaj put niko od nas neće imati temperaturu tako da obećavamo odličan koncert“, poručuju članovi benda.

Sastav „Goblini“ je nastao 1992. godine u Šapcu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović.

Objavili su pet studijskih albuma: „Goblini“ (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996), “Re-Contra” (1999) i “Roba s greškom” (2013), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine.

U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih godina prošlog veka bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert pre nego što su prekinuli rad „Goblini“ su odsvirali 7. juna 2001. u Zagrebu.

Posle skoro decenije pauze, „Goblini“ su obnovili rad u proleće 2010. godine.

U postavi su bili Branko Golubović (vokal), Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi).

Bend je tog leta objavio CD singl “Crno na belo” sa pesmama “Luna” i “Kao da…” (u zajedničkoj produkciji SKC-a Novi Sad i Šabačkog letnjeg festivala).

Izlazak singla pratio je spot za pesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV.

Naredne godine pojavio se i online singl “U odbrani zla”, u produkciji „Nocturne“ magazina.

Tokom 2012. godine bend je napustio gitarista Saša Šetka, a njegovu poziciju zauzeo Leonid Pilipović, koji je sa „Goblinima“ svirao u vreme albuma “U magnovenju”.

U novoj postavi Goblini su pripremili album “Roba s greškom”, koji se pojavio početkom novembra 2013. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.