Kosheen

Popularni škotsko-britanski drum“n“bass bend formiran je 1998. godine i u relativno kratkom vremenskom periodu postigao je zavidan uspeh. Sve je počelo kada se vokal Sian Evans preselila iz Velsa u Bristol i tamo upoznala dvojicu članova kasnije formiranog benda „tri dvadeset trojke“ (svi su imali po 23 godine) – Kosheen.

Bend je počeo sa pravljenjem materijala, koji je, po rečima njegovih članova, imao cilj da proširi granice drum“n“bass muzike. U skladu sa tim, koristili su kako modernu studijsku opremu, tako i tradicionalne instrumente. Njihov prvi singl, „Hide U“, imao je skroman uspeh, i to zbog veoma malo sredstava za promociju. Ipak, novac zarađen realizovanjem singla uložili su u sledeći singl – „Catch“, koji je izdat krajem 2000. godine, samo nekoliko meseci posle prvog. Ovaj singl već je skrenuo pažnju javnosti na bend.

Nekoliko meseci kasnije, hit singl „Slip + Slide (Suicide)“ definitivno postiže ogroman uspeh na breakbeat i drum“n“bass sceni. Ovaj singl ušao je i među prvih pet na muzičkoj top deset listi britanskih singlova. Sredinom 2001. godine, bend dobija dve The Knowledge Drum“n“Bass nagrade u Britaniji, koje su definitivno potvrdile kvalitet njegovog materijala.

Krajem 2001. godine bend je imao svoju prvu evropsku turneju. Do sada su dva puta gostovali u našoj zemlji, jednom u Novom Sadu na EXIT-u i jednom u novobeogradskoj palati sportova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.