KUD Idijoti na festivalu u Užicu!

Kao što već rekosmo, Srbija je više nego živa i ovog leta. Festivali na sve strane. I što je najvažnije, najčešće je ulaz slobodan a imena učesnika zvučna, što garantuje dobar provod za male pare. Ovoga puta raduju se Užičani i žitelji okolnih gradova. Evo o čemu se radi.
Od 12. do 14. avgusta kod hidrocentrale na Keju 1.300 kaplara u Užicu održaće se veliki, možemo slobodno reći, internacionalni festival, pod nazivom "Centrala E761". Ljudi iz gradske uprave potrudili su se da za sve posetioce ulaz bude slobodan a da se naplaćuje samo obavezno osiguranje. Ako još uvek i imate dilemu da li da dođete na ovu manifestaciju, ona će vrlo brzo nestati, čim saznate imena učesnika. S obzirom na to da će u Užicu nastupiti jedan od mojih omiljenih bendova, porodično već traju pregovori o poseti familiji koja živi u blizini ovog grada, baš u vreme festivala. Idemo na imena.
Prvog dana, u četvrtak, 12. avgusta, program počinje u 19.30. Na bini će se redom smenjivati sledeći bendovi: "Ispod crte" (Travnik), "Nikad spremni" (Užice), "Dirty Dorothy" (Užice) i "KillingJazzHardCoreBaby" (Travnik). I bio bi to sasvim običan dan da nije glavnih zvezda. A to su, ni manje ni više, nego pulske legende "KUD Idijoti"! Ho, ho, ho, radosti naše! Pank veterani iskoristiće ovu priliku da predstave pesme s novog albuma koji najavljuju godinama, ali verujte da će tu biti dovoljno prostora za vanvremenske hitove poput "Za tebe", "Kad sunce opet zađe", "Mi smo ovdje samo zbog para", "Maja", "Minijatura" i druge. Dobro se spremite za veliko veselje.
Drugi dan, ozloglašeni petak, 13, donosi novu zabavu. Tada će program početi nešto ranije, u 19 časova. Nastupaju "Metal Strike" (Požega), "Crveni šlic" (Bihać), "Impulse" (Travnik), "KZU/PZU" (Travnik), zatim gosti iz Lajpciga, bend "Monotrain", i na kraju "Smiler" (Užice). Trećeg dana, u subotu, 14. avgusta, pojaviće se, ako ništa drugo, jedno sasvim neočekivano lice na stejdžu. Ali idemo redom. Žurka počinje u 20 časova. Prvi će nastupiri "Rok almanah" iz Užica. Program s isključivo domaćim muzičarima nastavlja bend "The Mothership Orchestra" iz Požege. Slede grupe "Cirkus slova" i "Lude žene", obe iz Užica. A onda nešto što smo teško mogli i pretpostaviti. Publici će se predstaviti glumac Sergej Trifunović. Poznati su nam njegovi veoma uspešni i zanimljivi muzički izleti ("Eva Braun" i sestre Kovač), ali do sada nismo često bili u prilici na prisustvujemo ovakvom događaju. Verujem da će to biti sjajno iskustvo. Festival "Centrala E761" zvanično će zatvoriti lokalni bend "Dr Drinkman".
Dakle, čuli ste sve pojedinosti. Nema sumnje da će program biti odličan. Ako ste u mogućnosti, posetite ovaj kraj. Upoznaćete sigurno neke nove sjajne ljude a provod je zagarantovan, verujte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.