U trendu

Lil Vejn mora u zatvor

Pričamo o Dvejnu Majklu Karteru Junioru (Dwayne Michael Carter, Jr.). Ovaj državljanin Sjedinjenih Američkih Država daleko je poznatiji po pseudonimu Lil Vejn (Lil Wayne). Iako je do sada imao više nego uspešnu muzičku karijeru, izgleda da mu se ne piše dobro.
Ovaj reper je najviše uspeha imao s albumima "Tha Carter" (2004), "Tha Carter II" (2005) i "Tha Carter III" (2008). Vlasnik je Gremi nagrade uz čak osam nominacija, a njegova dva singla stigla su do mesta broj jedan na Bilbordovoj listi 100. Uprkos velikom uspehu u rep vodama, Vejn je najavio izlazak svog prvog rok albuma. Svaka čast na hrabrosti. Iako je prvobitno bilo reči da će se to desiti u aprilu ove godine, datum je pomeren za 15. decembar. S nestrpljenjem čekamo da se to desi.
Ova priča ipak ima akcenat na nečem drugom. Nažalost, veoma lošem. Američki reper će, po svemu sudeći, veći deo naredne godine provesti u zatvoru. Do sada je često imao problema sa zakonom a u nekoliko navrata je bio privođen. U februaru ove godine suočio se s tužbom kompanije "RMF Productions", od koje je dobio avans za tri nastupa na kojima se nije pojavio jer je bio suviše pijan. Ipak, sve je to delovalo nekako bezazleno u poređenju s nedavnim incidentom. Naime, ovih dana je najprodavaniji hiphoper za prethodnu godinu proglašen krivim za posedovanje oružja. Otpužnica datira još iz 2007. godine. Tada ga je policija izvukla iz njegovog autobusa kojim ide na turneju i pretresom našla oružje za koje, naravno, nije imao dozvolu. Sud u Menhetnu ga je 22. oktobra osudio na godinu dana zatvora, uz mogućnost da uz dobro vladanje bude na slobodi nakon osam do deset meseci. Zatvorska kazna počeće da teče u februaru naredne godine.
Eto dokaza da ni poznati i moćni nisu izvan zakona. Bez obzira na sve, njegova izdavačka kuća "Cash Money" pruža mu podršku. Vlasnici Ronald i Brajan Vilijams (Ronald ‘Slim’ Williams i Bryan ‘Baby’ Williams) dali su zvanično saopštenje u kome se kaže:
"’Cash Money’ familija nastavlja sa podrškom svom muzičaru i prijatelju Lilu Vejnu. S njim smo još od kad je bio tinejdžer i svedoci smo njegovog odrastanja u pravu hiphop zvezdu. Vejn ima našu ljubav i privrženost i u ovim teškim vremenima. Uvek smo i uvek ćemo stajati svim srcem iza njega."
Svaka čast na lojalnosti. Ipak, iskreno mislim da će oni imati mnogo više koristi u celoj priči jer će trenutna situacija predstavljati sjajan marketing za Vejna. Iako će reper biti "poslovno odsutan" neko vreme, u tom periodu, nakon rok albuma, pojaviće se i njegov novi rep album. Mada, sumnjam da će njemu biti do pesme…
Iz naše arhive

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.