Novi album Maraje Keri

Popularna pevačica Maraja Keri (Mariah Carey) najavila je da će se njen novi album naći u prodaji 15. aprila. Prvi singl s tog albuma, provokativnog naziva „Touch My Body“, već se može čuti na radio stanicama. Iako je ranije najavljeno da će ime albuma biti „That Girl“, Kerijeva je pre samo nekoliko dana promenila tu odluku i objavila da je ime novog albuma „E=MC2“. Ako se nekom učinilo da je već video ovu jednačinu, ne vara se, ona je poznata kao Ajnštajnova specijalna teorija relativiteta ili formula ekvivalentnosti mase i energije, gde je C brzina svetlosti u vakuumu.
Pitanje je samo koliko naziv ovog, jedanaestog po redu, albuma Maraje Keri ima veze s ovim našim časom fizike ili fizičke hemije, a koliko je razlog za ovakav naziv sasvim prozaičan pa MC možda označava inicijale pop dive. Kerijeva je, da podsetimo, prethodnim albumom („The Emancipation of Mimi“) uskrsla svoju karijeru, koja je krenula nizbrdo pre nekoliko godina nakon filma „Glitter“.
Ekipa na novom albumu je zaista zvezdana; između ostalih, tu su autori pesme „Touch My Body“ – Triki Stjuart (Tricky Stewart) i „The-Dream“, autorski duo koji stoji iza Rijanine pesme „Umbrella“, a prvi video-spot režirao je poznati holivudski reditelj Bret Ratner (Brett Ratner), s kojim je Kerijeva već sarađivala na spotovima za pesme „We Belong Together“ „Heartbreaker“ i „I Still Believe“.
Od ostalih saradnika na ovom albumu moramo pomenuti Džermajna Duprija (Jermaine Dupri), Di Džej Tumpa (DJ Toomp), Stargejta (Stargate), Brajana Majkla Koksa (Bryan-Michael Cox), Vil Aj Ema (Will.I.Am) i mnoge druge koji stoje iza projekata Kenjija Vesta, Ne-Joa, Ašera, Meri Džej Blajdž, Džastina Timberlejka i Erike Badu.
Od ostalih pesama koje će se pojaviti na novom albumu Maraje Keri izdvojićemo „Migrate“, „Love Story“, „Lovin’ You Long Time“ i „OOC“. Pesme „Lovin’ You Long Time“ i „That Chick“ su prave pop pesme, dok se „Love Story“ opisuje kao glavna balada na albumu. Rep saradnja „Migrate“ je pravi urbani hit, a „Touch My Body“ i „Cruise Control“ su R&B hitovi.
Maraja je pre nekoliko meseci na tržište plasirala i novi parfem – M by Mariah Carey, i tom prilikom rekla da je rad na novom albumu usko povezan s izborom mirisnih nota za njen parfem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.