najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Plejboj: Kada padnem – ja uvek znam da ustanem

Grupa “Plejboj” večeras nastupa u Studentskom gradu u Beogradu. Koncert počinje u 21h, a ulaz je besplatan.

Grupa je osnovana 1992. godine od strane bivših članova grupa Euforija i Presing. Grupa je skrenula pažnju na sebe u okviru manifestacije Brzi bendovi Srbije u Domu omladine, gde su u specifičnoj odeći, sa atraktivnim igračicama, perikama i, najvažnije, sa odličnom muzikom bili prava atrakcija. Svoj prvi album “Sviraj dečko” su objavili 1994. godine.

Sredinom 1995. godine promovišu CD singl na kome se nalazila pesma “Znaj” i obrada hita grupe Film, “Zajedno”. Na snimanju je za bubnjevima bio Žika Todorović. Interesantan uvod u pesmu “Zajedno”: “Plejboj, najbolja jugoslovenska grupa svih vremena” je pomalo parodičan slogan na isti u pesmi Discipline kičme.

1997. godine objavili su album “Overdrive”, na kom je korišćen veliki broj duvačkih i gudačkih instrumenata. Hit sa albuma je bila pesma “Superstar”, sa specifičnim spotom u kom su svi članovi okrenuti leđima prema kameri. Uopšte, grupa je imala veoma dobre spotove za svoje pesme. Njihov spot za pesmu “Ko je ko” je dobio priznanje za najbolji rok spot (Brooklin).

Plejboj je bio veoma aktivan i u stvaranju muzike za predstave i filmove. Grupa je svirala u predstavi “Trinidad”, a pesma iz predstave “Ja hoću mambo”, koju su pevali Branko Vidaković, Anica Dobra i Boda Ninković je bila medijski hit 1993. godine. Grupa je radila muziku i za predstavu “Beogradske priče”, ali i za filmove “Geto – tajni život grada” i “Do koske”.

Razišli su se u proleće 1999. godine, posvetivši se ličnom razvoju i privatnom životu, a okupili su se 2006. godine, zarad nastupa na EXIT festivalu. Kambek u muzici napravili su prošle godine, svirajući na Beer festu. Članovi grupe Igor Perović, Roman Goršek, Dušan Petrović i Milan Bjedov nastavljaju sa svojim live nastupima.

Posetite Fejsbuk stranu grupe Plejboj.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike