U trendu

„Riblja čorba“ 31. oktobra u Areni

Ovaj članak komotno smo mogli nazvati "Povratak gladijatora u Arenu". Već više od tri decenije ovaj legendarni bend, jedan od najvećih s ovih prostora, bori se s poplavom šunda i nekih novih bezimenih turbo muzičkih pravaca. I, što je najvažnije, opstaje. A nije to lako u ovom teškom vremenu.
"Riblja čorba", kako to respektabilno zvuči! Njihov rad morate, ako ne voleti, onda bar poštovati. Jedan od najčitanijih članaka u našoj rubrici je i onaj iz februara prošle godine, upravo o njima – "Riblja čorba zauvek!". Tu ćete naći i moje mišljenje o bendu. Svaka reč preko toga samo bi otupela one prethodne. Zaista su večni. Slušale su ih mnoge generacije, a slušaće ih i dalje.
Povod našeg pisanija (ako nam za njih uopšte treba povod) zaista je velik. Naime, "Riblja čorba" održaće po drugi put koncert u Beogradskoj areni, 31. oktobra. U tom nastupu biće objedinjena i promocija novog albuma i proslava trideset godina rada. Podsećamo, grupa je u februaru ove godine izdala svoj 18. studijski album, pod nazivom "Minut s njom". Među 13 novih pesama, zanimljivo, sve su ljubavne. Ovo je prvi album posle legendarnog "Pokvarena mašta i prljave strasti" iz daleke 1981. koji ne sadrži nijedan politički angažovan tekst.
Vraćamo se na Arenu. Prethodni put grupa je održala koncert na ovom mestu 10. marta 2007. godine, pred više od 15.000 duša. Ovaj dvoiposatni spektakl ostao je zabeležen za sva vremena na CD-u i DVD-u, kao živi album "Gladijatori u BG areni". Bora Đorđević ovoga puta obećava još bolji provod i prepunu Arenu. Nema sumnje da će tako i biti. Karte za ovaj događaj koji se ne bi smeo propustiti koštaju od 1.000 do 1.400 dinara, a već se mogu kupiti na blagajni Arene, kao i na svim prodajnim mestima "Eventim"-a i u "Bilet servisu".
Za sve ostale informacije posetite zvaničan sajt benda. Vidimo se u Areni.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.