U trendu

Šakira

Šakira (Shakira), verovatno najintrigantnija i najpoznatija pevačica latinopopa danas, rođena je 1980. godine u malom obalskom gradu u Kolumbiji. Istovremeno i tekstopisac, ova zvezda je u kratkom roku napravila veliki uspeh u svetu muzike, i to zahvaljujući svom ogromnom talentu. Njeno ime na arapskom znači žena puna lepote i dobročinstva. Majka joj je Kolumbijka, a otac, čiji je uticaj na nju bio veliki, libanski trgovac draguljima.

Njen muzički talenat došao je do izražaja još dok je bila devojčica. Svoj prvi album izdala je sa samo 13 godina, a na njemu su se nalazile pesme koje je pisala od osme do trinaeste godine. Već u tom periodu dobijala je puno lokalnih i nacionalnih muzičkih nagrada. Sa 13 godina izabrana je da predstavlja Kolumbiju na OTI festivalu u Španiji, ali s obzirom na to da je imala manje od 16 godina, što je bio minimalni uslov za učešće na Festivalu, nije otišla.

Već sa 15 godina, izdala je i svoj drugi album, posle kog se potpuno povukla sa muzičke scene. Njen povratak bio je nesumnjivo ulazak na velika vrata. Naime, hit „Pies Descalzos“ (Whatever Wherever) prodat je u četiri miliona primeraka širom sveta na kolumbijskom jeziku. Samo u Brazilu prodato je 900 hiljada primeraka.

Njen sledeći logični korak bio je prodor na svetsko tržište engleskom varijantom pesme, što joj je u potpunosti išlo od ruke. Svoju muziku zasniva na pop tonovima, kombinovanim za kolumbijskom nacionalnom muzikom i dozom individualnosti, što se pokazalo kao idealna kombinacija.

Ovo je jedna od pevačica čiji je ljubavni život veliki problem za žutu štampu. Novinari od nje nikada nisu mogli izvući nijednu informaciju o tome, ali su zato kreirali mali milion pretpostavki i izmišljenih intervjua.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.