U trendu

Slavni svetski DJ na EXIT festivalu

Najveća tehno ikona svih vremena nastupiće na ovogodišnjem EXIT festivalu. Ovogodišnji EXIT trajaće pet dana i noći, a njegov nulti dan postao je pravi festival za sebe.

Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovodila priznate svetske klubove i organizovala žurke u Londonu, Barseloni, Briselu i drugim metropolama, kultna bina EXIT festivala, No Sleep Novi Sad, ove će godine izaći kroz tunel i preliti se i na kolosalnu mts Dance Arenu, gde će u sredu, 5. jula podići veliku zastavu prvog No Sleep Festivala na Exitu.

A u tome će joj pomoći niko drugi do najveća tehno ikona svih vremena, virtuozni umetnik koji je redefinisao savremenu muziku i kulturu, jedan i jedini Jeff Mills.

Specijalno za ovu priliku, Mills će nastupiti u retkom, tročasovnom setu koji će početi noću praćen posebnim vizuelnim programom i nastaviti se sve do spektakularnog izlaska sunca iznad Arene.

U ovom poduhvatu neće biti sam, jer pravo iz središta berlinske scene na Arenu dolazi i još jedna osoba sa skroz druge planete, Ellen Alien.

A iz evropske prestonice tehna, ekskluzivno za No Sleep Festival, svoj premijerni zajednički nastup imaće i još dve apsolutne tehno prvakinje, Paula Temple i Rebekah.

Još jedan premijerni b2b nastup izvešće UVB, francuski tehno producent u vrtoglavom usponu, i Lag, novosadska zvezda sa međunarodnom karijerom koja ga je nedavno odvela i na američku turneju.

Čast da otvore besano veče na Areni imaće dve regionalne tehno heroine, Marta Gabrovšek iz Slovenije i Sugar Lobby iz Beograda, dok je završni set rezervisan za provereni tandem rezidenata sa Arene koji čine Dejan Milićević i Marko Milosavljević.

Uskoro će biti objavljen i jednako uzbudljiv program na matičnoj bini No Sleep Novi Sad, za prvu, od sada ukupno pet besanih noći!

Jeff Mills je nedavno opet odlikovan titulom Viteza umetnosti u Francuskoj, ovog puta još višeg reda, a njegove audio-vizuelne postavke redovne su u pariskom Luvru. Pokretač je čuvene detroitske tećno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije „Underground Resistance“. Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku tećno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona.

Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.