U trendu

„Spajsice“ ponovo na turneji

Jedna od najpopularnijih ženskih grupa svih vremena – „Spice Girls“, ponovo se okupila i započela povratničku turneju pod nazivom „The Return of the Spice Girls“ koncertom u Vankuveru, Kanada. To je prvi koncert posle devet godina u kome je učestvovalo svih pet članica grupe.
Viktorija Bekam (Victoria Beckham), Geri Halivel (Geri Halliwell), Melani Krisholm (Melanie Chisholm), Melani Braun (Melanie Brown) i Ema Banton (Emma Bunton) izvele su 22 pesme, među kojima i neke sa svojih solo albuma, kao što su „I Turn To You“ sa solo albuma Mel Si i „It’s Raining Men“ Geri Halivel. Koncert su ipak započele velikim hitovima grupe: „Spice Up Your Life“, „Stop“ i „Say You’ll Be There“.
Prelepe kostime šampanj boje dizajnirao je čuveni Roberto Kavali (Roberto Cavalli), koji je poznat po glamuroznoj garderobi koja akcentuje ženske obline. U toku nastupa devojke su se presvukle osam puta, a u jednom trenutku je svaka obukla baš onu garderobu po kojoj je najprepoznatljivija. Iza čuvene petorke bilo je osam muzičara na sceni, a u veoma dobro osmišljenoj koreografiji pomagalo im je čak deset igrača.
Geri Halivel je iskoristila priliku na koncertu da se izvini obožavaocima zbog napuštanja grupe 1998. godine. Ona je izjavila da duguje izvinjenje svim obožavaocima, ali posebno onim u Americi, jer sad shvata da ih je ostavila kao što je napustila i devojke. Zbog te njene odluke, oni nikada nisu imali prilike da vide svih pet članica grupe na nastupu, te je Halivelova iskoristila priliku da im se zahvali na drugoj šansi.
Koncertu u Vankuveru prisustvovalo je 15.000 ljudi, a „Spajsice“ će u decembru posetiti Los Anđeles, Las Vegas, London, Njujork, Keln i Madrid, a u januaru Peking, Hongkong, Sidnej, Kejptaun i Buenos Ajres.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.