U trendu

Subota u Novom Sadu

Poznata hrvatska pevačica Josipa Lisac nastupila je u subotu uveče na Trgu slobode u Novom Sadu u okviru manifestacije "Novi Sad s ljubavlju". Sad već tradicionalna manifestacija "Novi Sad s ljubavlju" predstaviće od 9. maja do 29. juna svojim građanima ali i brojnim turistima prave muzičke specijalitete, jer su najavljeni Emir Kusturica & NoSmoking orc., Partibrejkersi, Ana Stanić, Orthodox Celts, Atheist Rap, Ritam nereda, Ođila, Darkwood Dub, Veliki prezir i mnogi drugi.
Pet talentovanih dama iz grupe "Beauty Queens" nastupilo je na subotnjem koncertu pre Josipe Lisac i otpočelo koncert pesmom "Molitva" Marije Šerifović, za koju su pevale prateće vokale na prošlogodišnjoj Evroviziji. Usledila je vrlo efektna pesma "Zavet" s ovogodišnje Beovizije, a onda i nekoliko izabranih stranih hitova uz muzičku pratnju "Bla Bla" benda, koji su u njihovoj zajedničkoj izvedbi sjajno zvučali. Devojke su za kraj ostavile pesmu s prošlogodišnjeg Budvanskog festivala – "5 na 1", koja je pravi letnji hit.
Josipa Lisac je pre dve godine nastupila pred prepunom salom Centra "Sava" posle punih 17 godina i podigla beogradsku publiku na noge, što joj je lako pošlo za rukom i te tople majske večeri u Novom Sadu. Pevačka legenda Ex-YU scene počela je subotnji nastup vurtuoznim izvođenjem arije "Ave Marija" iz rok-opere "Gubec beg".
Ekscentrična kao i uvek, Josipa je nosila jednu veoma zanimljivu crnu kreaciju, u potpunom kontrastu s njenom kratkom narandžastom kosom. Pevačica je na početku koncerta upitala publiku kakav je to opojni miris koji se širi gradom, a na povike publike da je reč o lipi zaključila je: "Dečki, ja vam kažem da nije parfem. Ali ja sam izgleda alergična!" A "dečki" su bili muzičari koji već godinama prate Josipu na koncertima – Gojko Tomljanović (klavijature), Josip Grah (truba), Borna Sercar (bubnjevi), Davor Ivelić (bas-gitara) i Robert Vnuk (gitara), zajedno sa specijalnim gostom Elvisom Stanićem.
Vreme je možda ostavilo traga na njenom licu, ali je zato njen glas zvučao kao nekad. A pevala je Novosađanima čitavo veče, i to pesme "Vjerujem ti sve", "O jednoj mladosti", "Ne prepoznajem ga", "Hir, hir, hir", "Dok razmišljam o nama", a za kraj je ostavila hitove "Gdje Dunav ljubi nebo", "Danas sam luda" i najiščekivaniju -"Magla", koja je vidno ushitila i oduševila prisutne.
Susret s novosadskom publikom bio je obojen nostalgijom i uspomenama, a nekoliko mladića držalo je u rukama stare omote njene ploče "Dnevnik jedne ljubavi". Veče ispunjeno emocijama s obe strane završilo se posle više od dva sata svirke, a prisutni su prepuni pozitivnih emocija sporo napuštali trg ispred Gradske kuće.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.