U trendu

„Teška industrija“ 21. januara u beogradskom Mikser hausu

Kultni sarajevski bend „Teška industrija“ koji predvodi Ivica Propadalo 21. januara vraća se u velikom stilu pred svoju vernu beogradsku publiku u Mikser hausu to nakon 39 godina.

Koncert kojeg su članovi Teške idustrije nazvali “Bili i ostali raja” omaž je sarajevskoj pop-rock školi, a bend će na njemu odsvirati pesme koje su presek karijere „Teške industrije“, uz sve hitove s poslednjih albuma.

Pred beogradski koncert, Ivica Propadalo, frontmen i basista benda „Teška industrija“, otkriva zašto mu je beogradski koncert tako važan i poziva sve fanove starog dobrog sarajevskog pop-rock zvuka da se pridruže koncertu.

Nakon koncerta, bend je predvidio i druženje sa fanovima i beogradskim kolegama koji se očekuju na koncertu benda koji je za sva vremena upisan u pop-rock istoriju bivše države.

„Koncert koji je pred nama u Mikser House-u za nas je veoma važan koncert, jer Beograd je naravno bio i ostao muzička prestolnica. Svima nama koji smo sedamdesetih počinjali graditi karijeru, bio je san potvrditi se u dva najveća grada u Beogradu i Zagrebu. Ko to nije uspeo nije se smatrao ozbiljnim bendom! A u koncertnoj aktivnosti Beograd je tu neprikosnoven“, naglašava Propadalo, uz kojega je u bendu Teška industrija još od 1973. i gitarista Vedad Hadžiavdić.

S ulaskom u 2017., Teška industrija obeležava i 44 godine postojanja ovog dugovečnog sarajevskog benda, ali stvarni “revival” ovog benda, desio se pre desetak godina.

Teška industrija se podigla iz pepela i ponovo počela da stvara pesme i radi turneje pre desetak godina, ali je izlaskom albuma „Bili smo raja“, koji je posvećen sarajevskoj pop i rock školi, ponovo na neki način vratila staru slavu.

„Samo nije bilo prilike da se i ovde, u Beogradu predstavimo na pravi način. Zato na koncertu u Mikser House-u očekujemo sve generacije publike – od naših vršnjaka i muzičara koji su rame uz rame s nama svirali i nastupali, pa sve do mladih generacija koje znaju naše pesma, a možda ne znaju našu istoriju i našu sarajevsku priču koju dolazimo muzikom ispričati u Beogradu“, kaže Ivica Propadalo.

Propadalo je inače poznati scenograf i dizajner, a pre ulaska u Tešku industriju 1973. svirao je bas u pratećem bendu Zdravka Čolića i Kemala Montena, u grupi COD.

Ulaznice za predstojeći koncert Teške industrije u pretprodaji se mogu kupiti po ceni od 800 RSD na blagajni Mikser House-a i u sistemu Gigs Tix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.