„The Prodigy“ izdaju prvi singl s novog albuma

Sredinom novembra prošle godine pisali smo o njima. Najavili smo njihov novi studijski album, a prisetili smo se i njihovog nezaboravnog gostovanja u Hali "Pionir" 1995. godine. Ovoga puta imamo čast da najavimo prvi zvaničan singl koji će predstaviti njihov novi, peti po redu album "Invaders Must Die". U pitanju je stvar koja se zove "Omen". Singl će se u prodaji zvanično naći 16. februara. Pre toga, bend je na svom zvaničnom sajtu dozvolio besplatan daunload. Bio je to pun pogodak i zaista neverovatan uspeh, s obzirom na to da je tu mogućnost iskoristilo čak milion ljudi u samo prvih pet dana i još 350.000 do kraja prve nedelje.
Posle eksperimentisanja na ostvarenju "Always Outnumbered, Never Outgunned" iz 2004. godine, "The Prodigy" se vraća korenima. I to je ono što raduje. Otuda i toliko interesovanje. "Invaders Must Die" predstavlja 40 minuta čistog rejv zvuka, ili, ako neko voli, panka na njihov način. To je muzika od koje raste adrenalin i krv ključa u žilama. Radujemo se 23. februaru. To je zvaničan datum kada će se album pojaviti u prodaji. Imao sam prilike da čujem dve pesme (ne pitajte kako). Reći ću vam da sam se vratio u 1995. i u Halu "Pionir". Sjajno, zaista sjajno. Jedva čekam da čujem ostatak.
Samo da napomenemo još jednu stvar koja se tiče singla. Naime, on će se pojaviti u više formata – vinil na 12 inča, klasičan CD singl i kao materijal za daunload. Svi formati sadrže manje-više iste verzije pesama, s malim izmenama. Tu su, dakle, pored originala pesme "Omen", i remiksi – "Herve’s End Of The World Remix" i "Noisia Remix", kao i produžena verzija i instrumental. Na vinilu će se naći i remiks naslovne numere "Invaders Must Die". Sve u svemu, vredan materijal za sladokusce i prave fanove. Oni ostali neka budu strpljivi do izlaska celog albuma. A možda i novog gostovanja u našoj zemlji. Zašto da ne, dugo se nismo videli a sada imamo i povoda…
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.