Trent Reznor („Nine Inch Nails“) osnovao novi bend

Kada je u pitanju bend "Nine Inch Nails", tu jednostavno nema ravnodušnih. Ili ih obožavaju, ili ih se gnušaju. Ovaj industrijal rok bend osnovao je Trent Reznor (Trent Reznor) 1988. godine u Klivlendu (Ohajo). On je bio i producent, i pevač, i tekstopisac, i instrumentalista. Ukratko rečeno, alfa i omega benda i zapravo jedini stalni član. Nakon snimljenog albuma Reznor bi angažovao grupu muzičara koja bi ga kasnije pratila na turnejama. Ova grupa je tvrdu andergraund muziku približila široj javnosti, a mnoge pesme su na opšte iznenađenje postale klasični radio hitovi. Bend iza sebe ima dve Gremi nagrade i više od dvadeset miliona prodatih albuma širom sveta, od čega samo u Sjedinjenim Državama deset i po. Napomenućemo i to da ih eminentni muzički časopis "Rolling Stone" svrstava u prvih sto najboljih izvođača svih vremena (94. mesto).
Nedavno je Reznor objavio da ovaj bend i dalje postoji, ali da više neće ići na turneje. Evo i glavnog razloga. Naime, Trent je odlučio da osnuje novi bend sa svojom suprugom Merikvin Mandig (Mariqueen Maandig). Dakle, to mu dođe kao porodični biznis. Elem, nova grupa dobila je ime "How to Destroy Angels". Pored supružnika, tu je i Reznorov raniji povremeni saradnik Atikus Ros (Atticus Ross). Već su i objavili prvu pesmu, u pitanju je numera "A Drowning", u kojoj je dominantan specifičan glas gospođe Mandig. Muzika se znatno razlikuje od onoga na šta smo navikli u prethodnoj priči, emotivnija je i pitkija. Mnoge je to iznenadilo s obzirom na dosadašnju žestinu i daleko tvrđi zvuk. Inače, novooformljeni sastav najavljuje i maksi EP za ovo leto. Na njemu će se naći šest novih pesama. Sledeći korak je celokupan album za početak 2011, ali o tom – potom. Sve ovo je naime objavljeno na Trentovoj Fejsbuk stranici.
Istovremeno se spremaju i nove pesme za "Nine Inch Nails", tako da su, kako sam Reznor kaže, dobre vesti na svakom koraku. A vi poslušajte pesme novoformirane grupe, uporedite ih sa starim pa vidite koje su vam bliže srcu.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.