U aprilu novi album grupe „The Fall“

Oni su bez sumnje žive legende i inspiracija mnogih. Slušale su ih generacije i generacije, još od njihovog osnivanja, daleke 1976. godine. Ni danas ne blede, imaju još toliko toga da ponude. Mi smo imali tu neizmernu čast i zadovoljstvo da ih ugostimo u septembru prošle godine, u okviru festivala "Jelen pivo lajv". Bilo je to zaista neponovljivo iskustvo.
Naravno, pričamo o engleskom post-pank bendu "The Fall". I kako sad najaviti novi materijal grupe koja iza sebe ima do sada čak 27 studijskih albuma? Eto, lako i s velikom radošću! Dakle, novi album Marka Smita (Mark E Smith) i ekipe pojaviće se se u prodaji 26. aprila. Ovoga puta debitovaće za novu izdavačku kuću "Domino". Album nosi naziv "Your Future Our Clutter" i sniman je u nekoliko različitih studija na severu Engleske. Sadrži devet novih pesama a biće dostupan u tri formata – pomalo zaboravljeni dupli LP, zatim kao CD i, naravno, digitalni, za daunload.
Izdavačka kuća najavljuje ovaj album kao najveći iskorak grupe do sada, tvrde da je pun pozitivnog besa i energije i da prosto pomera kosti u telu. Kažu da bend ulazi u novu deceniju s istom snagom i intenzitetom kao i s početka karijere. Pa kud ćete bolju najavu?! Ekipa, koju pored legendarnog Smita trenutno čine i Piter Grinvej (Peter "PP" Greenway) – gitara, Dejv Spar (Dave "The Eagle" Spurr) – bas, Eleni Polou (Eleni Poulou) – klavijature, bas, prateći vokal, i Kejron Meling (Keiron Melling) – bubnjevi, odmah po objavljivanju albuma kreće na veliku turneju. Za početak, potvrđeni su nastupi u Engleskoj i Irskoj, i to u aprilu i maju, a za kasnije ćemo još videti. Znam da bi mnogi fanovi u našoj zemlji, posle prošlogodišnjeg spektakularnog nastupa, poželeli da na ovoj turneji bend vide ponovo i kod nas, ali bojim se da je za to rano. No, nikad se ne zna.
Za kraj pogledajte spisak svih pesama s novog ostvarenja grupe "The Fall".
"Your Future Our Clutter" – spisak pesama

  1. O.F.Y.C. Showcase
  2. Bury Pts. 1 + 3
  3. Mexico Wax Solvent
  4. Cowboy George
  5. Hot Cake
  6. Y.F.O.C. / Slippy Floor
  7. Chino
  8. Funnel Of Love
  9. Weather Report 2

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.