U trendu

Učesnici Eurosong-a na dlanu – IV deo

Nemamo još mnogo vremena. Stoga se pozabavimo još nekim učesnicima Eurosonga. Danas krećemo iz komšiluka, od zemlje koja će od nas svakako dobiti dosta glasova, što zbog položaja, što zbog uzajamne povezanosti, što zbog sjajne pesme. Mađarsku će ove godine predstavljati mlada ali talentovana pevačica Čezi (Csezy). Ona će se predstaviti publici u "Areni" u drugom polufinalu 22. maja, kao 15. po redu, s baladom "Candlelight" (pogledajte spot), koja veliča istinsku ljubav. Pesma je na engleskom jeziku jer će tako, kako sama kaže, više ljudi moći da oseti njenu snagu. Mlada Mađarica se u potpunosti oslanja na svoj glas, bez mnogo bleštavila i suvišnih pokreta u koreografiji, verovatno se vodeći činjenicom da je i naša Marija prošle godine izvojevala pobedu zahvaljujući isključivo svojim glasovnim sposobnostima. Inače, muzički kritičari su već iskoristili priliku da ovu pevačicu uporede s čuvenom Selin Dion. Zaista, sličnost u glasu je neverovatna.
Mnogo veće nade u koreografiju zasigurno polažu predstavnici Letonije, "Pirates Of The Sea". Oni će sa svojom veselom pesmicom "Wolves Of The Sea" (spot) nastupiti u drugom polufinalu pod rednim brojem 10. Na njihovoj probi smo mogli videti upečatljive vizuelne efekte i mnogobrojne lasere u raznim bojama. Nakon probe su, na konferenciji za štampu, uz pozdrav Haj-Haj-Ho, kroz šalu zapretili novinarima da paze šta pitaju jer svi imaju mačeve. Na kraju su dodali da im je bitno to što se razlikuju od svih drugih i da računaju na glasove dece, koja sigurno neće otići na spavanje pre glasanja, kao i na one koji su "večita deca". Na sceni će se, uz dosta piratskih eksponata, naći i pravi gusarski brod. Veselo, nema šta.
Članak završavamo još jednom lepoticom. Poljsku će ove godine na takmičenju predstavljati prelepa Ajzis Dži (Isis Gee) s pesmom "For Life" (spot), i to prve polufinalne večeri, pod rednim brojem 10. Pohvalno za ovu pevačicu je i to što pored izuzetnog glasa i stasa sama radi muziku i tekstove. Tako je bilo i ovoga puta. Ajzis je rođena 1972, a ovu pesmu je napisala za svog muža. Oduševljena je Beogradom i kaže da se fenomenalno provodi. "Srbija je prelepa. Predivno je. Upoznajemo ljubazne ljude. Okruženi smo dobrom energijom i pozitivnim vibracijama", to su bile sve njene reči. Zahvaljujemo se na tome. Na probi se pojavila u elegantnoj beloj haljini od koje zaista zastaje dah. Šta li će tek biti na samom nastupu?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.