U trendu

Vasil Hadžimanov promovisao novi album

Kompozitor i muzičar Vasil Hadžimanov promovisao je novi album i sa svojim bendom, uz podršku specijalnog gosta – američkog alt saksofoniste i kompozitora Dejvida Binija – nastupio u Kulturnom centru „Grad” u Beogradu.

Prisutni su imali priliku da čuju muziku s novog albuma „Alajv”, koji sadrži Hadžimanovljeve autorske kompozicije, muzička dela njegovih muzičara Branka Trijića i Miroslava Tovirca, kao i one koje su zajedničko autorsko delo celog benda.

Iako šesto po redu autorsko izdanje, pomenuti album je međunarodni debi benda Vasila Hadžimanova, snimljen uživo, tokom turneje 2014. godine, koje je posle samo mesec dana od objavljivanja osvojio publiku i muzičke kritičare širom sveta.

„Album nisam radio samo ja, već zajedno sa svima u bendu. Dejvid se uklopio, što mu nije bilo teško jer je sjajan muzičar”, rekao je Hadžimanov i pohvalio saradnju s muzičarima s kojima stvara.

Saksofonista Bini, koji je delio scenu i s čuvenom Aretom Frenklin, rekao je da je saradnja sa Hadžimanovim laka, njih dvojica umeju da se razumeju, jer se poznaju i slično razmišljaju, pa su i zajednički nastupi svaki put sve bolji i bolji.

„Ne samo ovde, svirali smo i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, i publika je svuda sjajno reagovala, a kada je publika euforična, onda je i nama draže da sviramo”, otkrio je Bini i istakao da je publika u SAD navikla na komercijalniji zvuk za razliku od srpske publike.

Hadžimanov je ocenio da publika dobro reaguje na njegovu muziku jer to nije eksperimentalni džez, već nešto što pokreće slušaoce, što su, kako je dodao, jednom prilikom primetile i naše popularne glumice Anica Dobra i Vesna Trivalić.

„Mi imamo komercijalnu notu u odnosu na druga džez izražavanja, pri čemu pravimo kontakt s publikom. Toga se ne stidim, čak mislim da toga i manjka nekim muzičarima”, objasnio je Hadžimanov tajnu svojih nastupa.

Pored brojnih kolega – muzičara, nastupu u KC „Grad” prisustvovalo je i mnogo mladih, što je naročito obradovalo Hadžimanova i Binija, koji su dodali da kod nas i te kako ima talenata u muzici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.