U trendu

Veliki povratak grupe „Bee Gees“

"Hoću da te vidim, i ako ti se svidim, priđi mi ti!" Jedna od mojih omiljenih pesama. I grupa, naravno. Čuveni "Sunshine". Ali zašto ih sada pominjem? Ovo nije članak o njima. Upravo zbog ove pesme. Zapravo, zbog originala, svi znamo da je to obrada.
Koliko je samo generacija plesalo uz hit "Staying Alive"! I uz gomilu drugih, pre i posle ove pesme. Grupa "Bee Gees" teško se može ukratko prepričati. Nedavno smo pisali o unikatu na muzičkoj sceni, vanvremenskoj Tini Tarner, koja je u samom vrhu već čitavih 50 godina. E, ova legendarna engleska grupa jedna je od retkih koja može da stane rame uz rame s Tinom. I oni ove godine slave pola veka rada. I to kakvog!
Grupa je bila aktivna sve do 2003, kada je njihov rad tragično prekinut. Tada je jedan od tri brata, a ujedno i član benda – Moris Gib (Maurice Gibb), iznenada preminuo. Trebalo im je, eto, šest godina da to nekako ostave iza sebe. Preostala braća, Robin i Beri (Robin i Barry Gibb), najzad su smogla snage da i pored velikog gubitka, kako sami kažu, ne samo brata već i saborca, nastave dalje. Oni su za Radio BBC izjavili da spremaju veliki povratak na scenu. U pitanju je zajednički koncert koji će biti održan 31. oktobra. Znam mnoge roditelje, a bogami i decu, kojima će ovaj podatak biti sasvim dovoljan za ogromnu radost, bez obzira na činjenicu da neće prisustvovati tom koncertu. I, naravno, za poneku setnu suzu u očima, kao posledicu sećanja na stare ljubavi koje su se rodile upravo uz hitove ove grupe. Takođe, svoj pedeseti rođendan na sceni planiraju da proslave uz deluks izdanje najvećih hitova grupe na čak četiri CD-a. Ovaj set će biti pravo blago za sve istinske ljubitelje muzike.
Svoj za sada poslednji album – "This Is Where I Came In", sastav "Bee Gees" je objavio 2001. godine. Procenjuje se da su u dosadašnjoj karijeri prodali više od 200 miliona ploča širom sveta, što ih čini jednim od najprodavanijih bendova svih vremena. Samo su Elvis Prisli, Bitlsi, Majkl Džekson i Pol Makartni uspeli da ih potuku u tom pogledu. A vidite i sami kakva su to imena. Još 1997. godine su primljeni u Rokenrol kuću slavnih. Albume i nagrade nećemo nabrajati zbog ograničenog prostora, a sve informacije koje vas interesuju možete dobiti na zvaničnom sajtu benda.
"Bee Gees" su ponovo u modi! A jesu li ikad to i prestali da budu?
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.