Četiri nagrade Emi za Sluškinjinu priču

Drama „The Handmaid’s Tale“ (Sluškinjna priča) osvojila je četiri nagrade na 69. dodeli američkih televizijskih nagrada Emi (Emmy).

Serija je osvojila nagradu u kategoriji najbolje dramske serije, a priznanja su uručena i Ridu Moranu za režiju, Elizabet Mos za najbolju žensku ulogu i En Daud za najbolju sporednu žensku ulogu.

Hulu je nagradjen za produkciju ove serije i tako postao prva striming platforma nagradjena u toj kategoriji na dodeli nagrada Emi.

Serija „Big Little Lies“ još jedan je od pobednika večeri u kategoriji TV projekta „limited edition“, sa nagradama za najbolju glumcu Nikol Kidman, sporednu žensku ulogu Lora Dern i sprednu mušku ulogu Alekandera Skarsgarda.

Uz nagradu za najbolje ostvarenje u svojoj ketergoriji, ova mini serija je dobila i priznanje za režiju (Jean-Marc Vallee).

Džulija Luis-Drajfus nagradjena je rekordnim, sedmim Emijem za najbolju glumicu u komediji, za seriju „Potpredsednica“ (Veep).

Nagradjen je i Alek Boldvin u kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsednika SAD Donalda Trampa u emisiji Saturday Night Live.

Ceremonija dodele nagrada Emi održana je u Los Andjelesu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike