„Dodžbol“ – najgledaniji

Komedija „Dodgeball: A True Underdog Story“ bila je iznenađujući šampion proteklog vikenda. Laki humor Bena Stilera (Ben Stiller) i Vinsa Vona (Vince Vaughn) privukao je u bioskope mnogo više gledalaca nego „zlatni duo“ Stiven Spilberg (Steven Spielberg) i Tom Henks (Tom Hanks) svojim novim ostvarenjem „Terminal“ („The Terminal“).

Na Spilbergovu i Henksovu sreću, prošle nedelje je u američkim bioskopima bilo mnogo većih promašaja. Naime, dugo najavljivani film „Put oko sveta za 80 dana“ („Around the World in 80 Days“) debitovao je na dalekom devetom mestu liste najgledanijih filmova. Ovaj rimejk, inače ekranizaciju poznatog romana, finansirao je denverski milijarder Filip Anšuz u sklopu svog programa predstavljanja što više porodičnih filmova američkoj publici. Jednu od glavnih uloga u filmu tumači Džeki Čen (Jackie Chan).

U filmu „Dodžbol“ Von i Stiler igraju kapitene suprotstavljenih timova koji se bore da osvoje nagradu od 50.000 dolara. Za one koji ne znaju, dodžbol je igra s loptom nalik našoj „između dve vatre“.

Novi film Stivena Spilberga, iako dugo najavljivan, ozbiljno je podbacio na blagajnama. Henksu je to drugi film zaredom koji beleži klimav uspeh. Njegov prethodni film – „The Ladykillers“, nije prošao dobro ni u Americi ni u Evropi.

„Terminal“ je priča o istočnoevropskom emigrantu koji se bežeći od rata u svojoj maloj zemlji ukrcava u avion za Njujork. U trenutku sletanja tog aviona na njujorški aerodrom u njegovoj domovini se dešava nešto što potpuno briše tu zemlju sa svetske mape, što znači da njegov pasoš i isprave više ne važe. S obzirom na to da je čovek bez sopstvene kuće i domovine, on ostaje da živi na samom aerodromu. Uskoro će pronaći prijatelje među aerodromskim službenicima, a i ljubav u susretu sa jednom stjuardesom (igra je Ketrin Zita Džouns).

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike