U trendu

Harison Ford umalo avionom udario u drugi avion

Avion kojim je upravljao čuveni glumac Harison Ford neočekivano je, greškom pilota, preleteo tik iznad putničkog aviona sa 110 putnika dok je sletao na aerodrom u južnoj Kaliforniji, pokazuje nedavno objavljen video-snimak.

Na snimku u trajanju od 45 sekundi vidi se kako je zvezda filmova „Ratovi zvezda“ i „Indijana Džons“ za dlaku izbegla nezgodu prošle nedelje na aerodromu „Džon Vejn“ u okrugu Orindž, preneo je AP.

Fordu (74) je rečeno da sleti svojim avionom s jednim motorom na pistu, ali je on umesto toga sleteo na paralelnu pomoćnu stazu.

Na video-snimku, koji je objavljen u utorak, vidi se kako putnički avion „Ameriken erlajnsa 737“ polako sleće, kada Fordov žuti „Aviat haski“ iznenada preleće sasvim nisko iznad te letelice pre nego što sleti na pomoćnu stazu.

„Da li je putnički avion trebalo da bude ispod mene?“, čuje se kako Ford pita kontrolu leta, prenosi televizija En-Bi-Si.

Putnički avion, sa 110 putnika i šest članova posade, bezbedno je nastavio let ka Dalasu par minuta kasnije.

Nije objašnjeno zašto je Ford načinio ovu grešku, a njegov predstavnik za medije nije odgovorio na upit za komentar.

Federalna uprava vazduhoplovstva istražuje ovaj incident.

Ford je, inače, kolekcionar starih tipova aviona i višegodišnji je pilot, ali je imao nekoliko kritičnih situacija, a u martu 2015. dogodila se i ozbiljna nezgoda kada je povređen u svom avionu za obuku iz Drugog svetskog rata, srušivši se na golf teren u Los Anđelesu, podseća američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.