Jedna od NAJLEPŠIH žena sveta ima OPAKU bolest (foto)

Uznemirena i tužna

Manekenka Krisi Tajgen, žena slavnog pevača Džona Ledženda, ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Ona je nedavno je izjavila da je ubrizgala botoks u pazuh kako bi sprečila prekomerno znojenje, a sada ima nove tegobe. Naima, Krisi muči muku sa otečenim usnama.

Slavna lepotica je okačila sliku na Tviter i objasnila da boluje od stanja koje se naziva angioedem, a onda je dodala da je veoma uznemirena zbog toga.

– Veoma sam uznemirena i tužna što je moja rođena država, Juta, odlučila da me prokune sa ovom užasnom bolešću. Da li ste znali da angioedem može da bude uzrokovan visinskom bolešću? Naučim svakoga dana nešto novo. Moja usna će da eksplodira. Zbogom, svete. Velika je, sjajna i tvrda kao staklo – napisala je Krisi.
Američka akademija za alergije, astmu i imunologiju definiše ovu bolest kao oticanje dubokih slojeva kože i najčešće se javlja kod mekanog tkiva kao što su očni kapci i usne. Često je izaziva alergijska reakcija na hranu i lekove.

Nije poznato da visinska bolest može da izazove ovakvu reakciju, ali sa Univerziteta u Mičigenu istakli su da je oticanje lica, ruku i stopala simptom visinske bolesti. Prema klinici Mejo, najčešći tretman za angioedem jesu antistamini, ali i lekovi protiv upala, hladne obloge, pa čak i ovsena kupka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.