Luk Peri

Luk Peri (Luke Perry) rođen je 11. oktobra 1965. godine u Ohaju. Još u srednjoj školi osvojio je titulu najvećeg flertera godine. Ovaj epitet ga je pratio i tokom čitave karijere posvećene filmskoj umetnosti. Film ga je zainteresovao još u osnovnoj školi, kada je sa drugovima iz razreda snimao amaterske filmove porodičnom kamerom.

Iako je najpoznatiji kao glumac, Luk Peri se oprobao i kao producent, scenarista, ali i kao reditelj. Prve uloge dobio je krajem osamdesetih godina. Debi je imao u filmu „Bliznakinje“, sa slabim komercijalnim uspehom. Svi se, međutim, slažu da mu je uspeh u Holivudu donela uloga Dilana Mek Keja u legendarnoj tinejdžerskoj seriji „Beverli Hils“, koja je snimana početkom devedesetih godina. Ova serija doživela je neverovatan uspeh širom sveta, pa je, glumeći u njoj, Peri stekao ogromnu popularnost. Serija je snimana do 1995. godine, kada je snimanje prekinuto, što zbog problema sa većim delom glavnih glumaca, što zbog pada popularnosti u javnosti.

Pa ipak, krajem XX i početkom XXI veka, ova serija je u nekoliko navrata doživela svoj reciklus: glavni glumci serije pokušali su da se okupe i snime nastavak o tinejdžerskim životima posle srednje škole. Sav posao se, međutim, sveo na nekoliko epizoda za televizijske kuće koje su doživele osrednju popularnost.

Luk Peri je do danas snimio 15 filmova. Iako nije imao glavne uloge u filmovima „Neprijatelj“ i „Peti element“, ovi filmovi su svojim velikim uspehom uvećali i Perijev. Pored filmskih uloga, oprobao se i kao producent i režiser u filmovima nižeg budžeta. Takođe, pozajmljivao je svoj glas u nekoliko crtanih filmova, među kojima je najpoznatija animirana verzija „Mortal kombata“.

Javnost je bila prosto šokirana 1996. godine, kada je Luk odlučio da se venča sa obožavateljkom koja mu je u paketu poslala svoj brushalter. Uprkos brojnim sumnjama, ovaj brak je potrajao do danas!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.