U trendu

Novi detalji istrage o Boldvinu, reditelj uzviknuo „hladan pištolj“

Pištolj iz kojeg je ispalio metak tokom snimanja i usmrtio koleginicu, glumcu Aleku Boldvinu predao je pomoćnik reditelja. Boldvinu je rečeno da je pištolj „hladan“, odnosno da je „oružje bezbedno“, navodi se u sudskom zapisniku.

U zapisniku se navodi da pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit, kojim je Alek Boldvin usmrtio koleginicu na snimanju filma „Rđa“, napunjen bojevom municijom, piše Bi-Bi-Si.

Kako se navodi, on je oružje dao glumcu i pre snimanja scene potvrdio da je pištolj prazan, uzviknuvši „hladan pištolj“.
Prema detaljima iz policijske istrage, pištolj je sadržao prave metke u trenutku kada je iz njega ispaljeno, prenosi Rojters.

Gardijan piše da su istražitelji kao dokaz sa lica mesta uzeti Boldvinov kostim i pištolj iz kojeg je ispaljeno, a da su zaplenjeni i drugo oružje i municija korišćeni tokom snimanja filma u kojem Boldvin ima glavnu ulogu.

Portparol šerifa u Santa Feu kaže da su detektivi bili na setu, prikupljali dokaze i informacije, te da protiv Boldvina nije podignuta hitna optužnica i da mu je dozvoljeno da putuje.

„On je slobodan čovek“, rekao je portparol Huan Rios.

Direktorka fotografije Halina Hačins (42) smrtno je pogođena u grudni koš, dok je reditelj Džoel Souza (48), koji je stajao iza nje, ranjen. On je nakon zbrinjavanja zbog povrede u predelu ramena pušten iz bolnice.

U prvoj izjavi nakon nesreće na snimanju, Boldvin je poručio da mu je srce slomljeno i da sarađuje sa istražnim organima, kako bi se utvrdilo kako je došlo do incidenta, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)