Puff Daddy poriče navode magazina „Talk“ o novim istragama protiv njega

Rap mogul Šon Kombs (Sean Combs), poznatiji kao Puff Daddy, odlučno poriče navode iz magazina Talk po kojima je on, trenutno, predmet čak tri krivične istrage. “Ni jedan od tih navoda nije tačan. Sve je, dakle, apsolutno netačno, 100 posto”, izjavio je Puffy u jednom svom nedavnom intervjuu, dodavši: “Ovo se mora zaustaviti – proveravajte istinitost svojih tvrdnji pre nego što ih plasirate u javnost i ne lansirajte stvari za koje znate da bi mogle da izazovu spekulacije ili ugroze nečiji ugled”.

Sa druge strane, novinar magazina Talk Lisa Dalos (Lisa Dallos) kaže: “I dalje stojimo iza činjenica iznetih u ovom tekstu”.

31-godišnji Kombs je u martu oslobođen optužbe za nošenje oružja i podmićivanje, povodom oružanog obračuna u kom se zatekao 1999. u jednom njujorškom noćnom klubu. Magazin Talk, u članku koji Kombs demantuje, tvrdi da se, i pored oslobađajuće presude, Kombsovim sudskim mukama ne nazire kraj.

Tu se navodi da je njujorška kancelarija Unutrašnje službe prihoda (Internal Revenue Service) pokrenula istragu protiv Kombsa zbog mogućih prekršaja poreskih propisa, policija Las Vegasa ispitivala navod o posedovanju oružja, a vlasti Atlante isleđivale Kombsa i jednog telohranitelja u vezi sa ubistvom člana jedne bande koga je, radi zaštite, unajmio Marion “Suge” Najt (Marion “Suge” Knight). Nepobedivi Kombsov protivnik Najt u zatvoru je još od 1997, zbog kršenja propisa uslovnog otpusta koji je dobio posle optužbi za pokušaj nanošenja telesnih povreda, i trebalo bi da na slobodu izađe u avgustu.

Pored svega, Talk još tvrdi da vlasti Los Anđelesa veruju da bi Kombs mogao raspolagati informacijama koje bi ih mogle odvesti do misterioznog ubistva njegovog prijatelja Kristofera Valasa (Christopher Wallace), tj. Notorious B.I.G.-ja. Ovaj reper je ubijen u Los Anđelesu 1997. godine. Magazin kao izvor podataka navodi “neimenovane izvore”.

Portparol policije Las Vegasa Kristofer Darsi (Cristopher Darcy) rekao je da mu nije poznato da se vodi bilo kakva istraga u slučaju Kombs, dok je portparol policije Los Anđelesa Džon Paskarielo (John Pasquariello) izjavio da je losanđeleska policija ispitivala Kombsa pre oko dve godine, “u ranoj fazi istrage” povodom nerazrešenog ubistva Valasa, i da ne planira da to ponavlja: “Razgovarali smo sa njim i dobili sve informacije koje su nam bile potrebne od njega”, kaže Paskarielo.

Gradske vlasti Atlante i Unutrašnja služba prihoda nisu želele da komentarišu ceo slučaj. Kombs, pak, kaže kako je i sâm zvao Unutrašnju službu prihoda da proveri da li se protiv njega vodi istraga: “Rekli su mi: ‘Ne, ne vodimo nikakvu istragu protiv Vas’. Zato mi nije jasno, kako neko može da radi nešto tako? To je toliko smešno i glupo, nije čak vredno ni bilo kakvog dubljeg komentara”, kaže on, povodom napisa Talk-a.

Šon Kombs, koji je generalni menadžer i vlasnik Bad Boy Entertainment-a, a, pored toga, poseduje i sopstvenu modnu liniju, kaže da je članak “definitivno uvredljiv i uznemirujući i, štaviše, odvratan”. On još dodaje da Talk, očigledno nije u stanju da na neki pošteniji način podigne svoju prodaju, pa stoga mora da pribegava ovakvim sredstvima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike