U trendu

Tom Henks otkriva tajnu dugog i srećnog braka: „Ne ženite se pre tridesete“

Američki glumac Tom Henks je 31 godinu u srećnom braku s glumicom Ritom Vilson, a tim povodom odlučio je da otkrije šest stvari koje su preduslov srećnog braka.

Henks i Rita Vilson upoznali su se 1985. godine za vreme snimanja filma „Volonterizam“ u kojem su glumili zaljubljeni par. Tom je bio u braku i imao je dvoje dece, a Rita je bila verena.

Međutim, zaljubili su se na prvi pogled, tri godine su se tajno viđali, a onda se Henks razveo i zaprosio Ritu.

Henks kaže da je prvi brak sklopio impulsivno, da je bio mlad i da nije razmišljao. Ističe da morate dobro razmisliti i svesno odlučiti da li želite i da li ste spremni za bračnu zajednicu, a savetuje da ne stupate u brak pre nego napuniti 30 godina.

Drugi savet slavnog glumca je da partneru izađete u susret, čak i u najkritičnijim situacijama. Henk je katolik, a Rita je pripadnica grčke pravoslavne crkve. S obzirom na to da je znao koliko je Riti važna religija, odlučio je da promeni svoju veroispovest.

„Žrtvovao sam se zbog svoje supruge. Rita ima grčke korene i pripadnica je pravoslavne veroispovesti, dok sam ja bio katolik. Poštujem njenu porodicu, pa sam odlučio da pređem u pravoslavlje“, pojasnio je poznati glumac.

Jedan od ključnih uslova srećnog braka je podrška. Tokom godina koje su proveli zajedno proživeli su mnogo, ali uvek su podržavali jedno drugo, preneo je portal Klix.ba.

„Ovde sam zahvaljujući ženi koja mi svaki dan pokazuje šta znači ljubav“, rekao je Henks 1994. godine kada je dobio prvog Oskara.

Rita je 2015. godine otkrila da ima rak dojke. Iako je strahovala kako će se to odraziti na njihov brak, Henks se potrudio da joj pruži još više ljubavi i podrške.

„Sve što mogu da uradim je da se duboko naklonim svojoj ženi zbog njene ogromne hrabrosti,“ rekao je tada Tom, a Rita je srećom uspešno pobedila opaku bolest.

Popularni glumac savetuje i da za svog partnera činite male i lepe stvari.

„Moja supruga je moja ljubavnica, vezani smo na način koji prevazilazi reč žena, devojka ili majka. Ne mogu zamisliti život bez nje. Često joj ostavljam poruke na telefonu ili u kuhinji, kucam poruke na pisaćim mašinama koje godinama skupljam, poželim joj divan dan i slično. Osim toga, fotografišem sve oko sebe kada nije pored mene i šaljem joj fotografije. Mislim da joj se to sviđa“, ispričao je Henks.

Tvrdi da je veoma važno da negujete zajedničke navike i da volite svog partnera bez obzira na sve.

„Ova žena me voli kad sam debeo i kad sam mršav. Voli me kad sam ćelav i voli me kad imam kosu. Ova žena me voli, ja to znam. Zbog toga sam sretan čovek“, rekao je on.

Smatra da je najvažnija stvar, koja je preduslov srećnog braka, ipak pronaći pravu osobu.

„Tajna je u tome što sam oženjen pravom ženom. Imao sam sreću da oženim divnu Ritu Vilson“, naglasio je više puta Henks.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)