najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Australijske avio-kompanije „prizemljile“ Samsung Note 7

Australijske avio-kompanije Kvantas i Virdžin Australija zabranile su putnicima upotrebu ili punjenje Samsungovog mobilnog telefona „Galaxy Note 7“ tokom leta zbog nedavno prijavljenih problema sa baterijom tog uređaja.

Samsung, najveći svetski proizvođač pametnih telefona, obustavio je prošle nedelje prodaju najnovijeg modela tog uređaja i povukao je 2,5 miliona smartfona isporučenih širom sveta, nakon što je nekoliko kupaca prijavilo da su se njihovi telefoni zapalili ili eksplodirali tokom punjenja, prenosi agencija Frans pres.

„Posle opoziva Samsung Galaxy Note 7 personal electronic device (PED) od strane australijskog ogranka Samsunga, zahtevamo od putnika koji ga poseduju da ga ne uključuju ili pune tokom leta“, navodi se u saopštenju Kvantasa.

Zahtev se odnosi na domaće i međunarodne letove, i važi za Kvantasovu niskotarifnu podružnicu DŽet star, navodi se u saopštenju.

Kvantasov domaći konkurent, Virdžin Australija, izdao je slično saopštenje, dodajući da će u avionu, uoči poletanja, obaveštavati putnike o tome.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike