BEMUS otvoren Bramsovim koncertom

Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) otvorene su večeras nastupom violiniste Dragana Sredojevića, u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Sudjića.

Na programu su bili Koncert za violinu i orkestar Johanesa Bramsa i “Patetična” Simfonija Petra Iljiča Čajkovskog.

Direktor 48. BEMUS-a Svetislav Božić rekao je da će publika imati prilike da “uživa u duhovnom sazveždju izvodjača” i da će “zračiti kao ta muzika”.

Sredojević, koji je nastupio večeras, član je jednog od najprestižnijih muzičkih kolektiva na svetu, Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu.

Publika će na 48. Bemusu moći da čuje dva pobednika Konkursa “Čajkovski” u Moskvi  –  pijaniste Borisa Berezovskog i Dmitrija Maslejeva, kao i violinistu Sretena Krstića, ali i nastupe Vojvodjanskog simfonijsko orkestra, kao i Bavarskog kamernog orkestra.

Publika će u Beogradu prvi put posle 1954. godine moći da vidi celu operu “Suton” Stevana Hristića. Ona će biti izvedena s baletskim činom za koji se dugo verovalo da je izgubljen.

Program BEMUS-a održava se na Kolarčevom Narodnom univerzitetu, u  Svečanoj sali Skupštine grada, Madlenijanumu i Jugoslovenskoj kinoteci.

BEMUS traje do 2. novembra, ulaznice koštaju od 600 do 2.000 dinara, a komplet ulaznica za osam koncerata s popustom od 20 odsto košta 6.000 dinara.

(Beta)

Ostavite komentar