U trendu

Čudotvorna soda bikarbona, rešava prehladu i jača imunitet

Soda bikarbona može zaista biti čudotvorna i to ne samo kada je u pitanju hrana. Može da vam pomogne i kod mnogih zdravstvenih problema, ukoliko je pravilno i redovno koristite, tvrde stručnjaci.

Uklanja bakterije
1. Stomačne tegobe – Ukoliko imate stomačne tegobe, soda bikarbona ih može da reši uspešnije nego, npr. neki probiotik. Uverite se u to i sami tako što ćete kašičicu medicinske sode bikarbone rastvoriti u pola čaše vode i popiti.

2. Bol u grlu – Po istom receptu, kao i kada vas boli stomak, možete rešiti i bol u grlu, jer ona vrlo efikasno uklanja bakterije koje vam mogu stvarati bol i kašalj.

3. Soda kao suhi šampon – Ako nemate vremena da operete vašu kosu, možete da koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da bi upila ulje i, verujte da ste ovako spasili kosu od izlaganja fenu barem za jedan dan.

4. Listanje noktiju i zanoktice – Probleme sa noktima, kao što su listanje ili stvaranje zanoktica, takođe, može uspešno da rešite, ali ovde će vam biti potrebno i malo jabukovog sirćeta. Sipajte kašičicu sode i kašičicu jabukovog sirćeta u neki manji sud, promešajte i dobićete savršenu kremu sa kojom možete da mažete ruke više puta dnevno.

5. Rešava prehladu i jača imunitet – Probajte da jednu kašičicu medicinske sode rastvorite u 250 ml vode i da u to dodate sok od pola sveže isceđenog limuna i otarasićete se prehlade bez lekarske pomoći.

Nega lica
Na isti način kada pravite smesu za imunitet, možete pripremiti i piling lica. Ovog puta stavite malo više sode u vodu da biste dobili gušću smesu i nanesite masku na lice, a efekt će biti vidljiv već kroz nekoliko nanošenja, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)