Da li je moguće: Još šest dana do smaka sveta?!

Neki tvrde da će se 23. septembra položaj zvezda ‘poklopiti’ s Otkrovenjem 12:1-2, što je signal za početak Uznesenja i dolazak Hrista. Još samo osam dana ostalo nam je pre drugog dolaska Isusa Hrista i kraja sveta kakvog poznajemo – barem tako tvrde hrišćanski teoretičari zavera koji veruju da kodovi u Bibliji i znakovi s nebesa znače da je kraj blizu, piše portal 24 sata.

– I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odevena suncem, mesec joj pod nogama, a na glavi venac od dvanaest zvezda. Trudna viče u porođajnim bolovima i mukama rađanja – stoji u Otkrovenju 12:1-2.
Teoretičari zavere tvrde kako je spomenuta žena Devica, a na taj dan Sunce i Mesec biće u Devici kao i planeta Jupiter, koji u ovom smislu predstavlja Mesiju.

Ovakva konstelacija javlja se svakih 12 godina, ali tvrde da će se zbog drugog planetarnog poretka, koji predstavlja ‘lava u Judejskom plemenu’, potaknuti događaji bez presedana u Svetim pismima.

Ljubitelj teorija zavere David Meade predviđa da će se mitološki planetarni sistem poznat kao Planet X ili Nibiru takođe ukazati na nebu 23. septembra. Nibiru bi, prema Meadeu, trebao da prođe pokraj Zemlje u oktobru što će izazvati početak Uznesenja sa snažnim vulkanskim erupcijama.

– U ovom vremenskom razdoblju, 23.septembra, Mesec će se nalaziti točno u dnu konstelacije Device. Sunce će prekrivati Devicu, a 12 zvezda na taj datum je devet zvezda Lava i tri planetarna poretka Merkura, Venere i Marsa. To je vremenska oznaka – tvrdi Meade.

Naravno, ne veruju svi hrišćani u ovakve teorije i mnogi imaju mnogo racionalnija tumačenja Biblije. U članku Jonathana Sarfatija stoji kako se isti planetarni poredak pojavio već 4 puta u poslednjem milenijumu i nije tako redak kao što se tvrdi.

– Ništa ne ukazuje na to da je 23. septembar značajan datum za biblijska proročanstva i hrišćani zato trebaju biti vrlo oprezni pre nego ih privuku takve senzacionalističke tvrdnje. Datum i vreme kraja ne znamo – zato moramo biti uvek spremni – piše Sarfati.

NASA takođe tvrdi da je teorija o postojanju Planeta X varka i nikakva slična planeta neće prolaziti pokraj Zemlje, prenose mediji u regionu.

1 komentar
  1. Blajbi

    I kada bi nauka znala da ce biti kraj sveta 23. septembra to ne bi rekla javnosti. Radosna vest bi bila saopstena svetu 24 sata pre kraja….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike