najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Film The Big Short dobio nagradu Američkog udruženja producenata

Film „Opklada veka“ (The Big Short) Adama Mekeja dobitnik je nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America – PGA), saopšteno je u Los Andjelesu.

Film s Bredom Pitom, Stivom Karelom, Kristijanom Bejlom i Rajanom Goslingom, takodje je nominovan u pet kategorija za Oskara, medju kojima za najbolji film, najbolju režiju (Mekej) i najboljeg glumca u sporednoj ulozi (Kristijan Bejl).

Ostvarenje prema istoimenom knjizi Majkla Luisa govori o finansijskoj krizi 2008. godine u SAD, ali na tragikomičan način.

Američko udruženje producenata, za razliku od prognoza, dao je prednost tom filmu, iako je favorit „Povratnik“ (The Revenant) meksičkog reditelja Alehandra Gonsalesa Injaritua s Leonardom DiKaprijom u glavnoj ulozi. Taj film je dobio 12 nominacija za Oskara.

PGA je prošle godine nagradio film „Čovek ptica“ (Birdman) tog meksičkog reditelja, koji je potom osvojio Oskara za najbolji film.

U kategoriji televizije, PGA je nagradio „Igru prestola“ za najbolje dramsko ostvarenje i „Transparent“ za najbolju komediju.

Nagradjen je i dokumenartni film „Ejmi“ o britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus, preminuloj 2011. godine, i animirani film „Vice Versa“ u Diznijevoj produkciji.

Dodelom nagrade Zlatni Globus 10. januara u Los Andjelesu, počela je holivudska sezona dodele filmskih i televizijskih nagrada.

Kao i Zlatni Globus, nagrade PGA i Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America – DGA), čija je dodela 6. februara, predstavljaju pouzdan pokazatelj ko će osvojiti prestižnog Oskara čija je svečana dodela ove godine zakazana 28. februara.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike