najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Filmovi Truman i Mustang dobili najviše nagrada Goja

Film „Truman“ reditelja Seska Geja osvojio je najviše nagrada Goja, medju kojima za najbolji film i režiju, na ceremoniji 30. dodele nagrade španske Akademije filmske umetnosti i nauka.

Goju za najbolji evropski film osvojilo je ostvaranje „Mustang“ francusko-turske rediteljke Deniz Gamze Erguven. Taj francuski film, snimljen u Turskoj, nominovan je i u kategoriji najboljeg stranog filma za Oskare, čija je svečana dodela ove godine zakazana 28. februara u Los Andjelesu.

Nagradu za najbolji latinoamerički film osvojio je argentinski film „El clan“ reditelja Pabla Trapera. Film je snimljen u produkciji braće Augustina i Pedra Almodovara.

„Truman“ je osvojio ukupno pet nagrada, za najbolji film, režiju, glumca, sporednog glumca i scenario.

Ovogodišnju dodelu španske filmske nagrade obeležila je i trenutna politička situacija u zemlji koja još nije izabrala novu vlada posle parlamentarnih izbora održanih 20. decembra.

Nekoliko političara prisustvovalo je ceremoniji, medju kojima lider socijalista Pedro Sančes, lider radikalne levičarske stranke Podemos Pablo Iglesijas i lider nove konzervativne liberalne stranke „Gradjani“ Albert Rivera.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike