N.W.A, Stiven Miler i Dip parpl u Kući slavnih

Foto: Beta

Pioniri repa N.W.A i četvorka rokera iz 1970-ih  –  Čikago, Čip trik, Dip parpl i Stiven Miler, postaće sledeće godine članovi Američke kuće slavnih rokera.   

Grupa N.W.A, predvodjena Dr Druom i Ajs Kjubom, izabrana je u Američku kuću slavnih rokera, posle tri neuspešne nominacije, u godini kada je film o njihovoj karijeri „Pravo iz Komptona“ postao bioskopski hit.

Brutalne priče o životu i kontroverzne pesme kao što je „Je… policiju“ učinile su ih provokativnom i uticajnom grupom u svetu repa 80-ih godina prošlog veka.  

Stivenu Mileru i grupi Čip trik pošlo je za rukom da se uvrste u prestižno društvo slavnih američkih rokera odmah posle prve nominacije.

Ceremonija ulaska poznatih muzičara u Američki hol slavnih biće održana 8. aprila sledeće godine u Medison skver gardenu u Njujorku, a HBO će organizovati televizijski prenos ovog dogadjaja.

Čuveni gitarista Stiven Miler poznat je pop hitovima „Uzmi novac i beži“, „Leti kao orao“, „Ljubav iz džungle“ i mnogim drugim.

Čip trik, grupa iz Teksasa, proslavila se melodijama koje su pisane po uzoru na hitove čuvene britanske grupe Bitlsi, poznati su po melodijama „Predaja“, „Policija iz snova“ i mnogim drugim. Gitarista Rik Nilsen i bubnjar Bun E. Karlos dali su poseban doprinos ovom bendu.

Hitovi rok-benda Dip purple upamćeni su kao najprepoznatljiviji u istoriji roka.

Bend Čikago poznat je po hitovima koji su interesantna mešavina džeza i roka.

Više od 800 glasača fondacije Američke kuće slavnih rokera glasalo je za nove članove.

Medju ostalim nominovanim bili su poznati disko-bend Čik, kome je ovo bila 10. nominacija, Dženet Džekson, The Cars, Los Lobos i drugi. 

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar