najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najgledaniji klipovi u istoriji Jutjuba

Jutjub je 14. februara proslavio deseti rođendan, a za tih deset godina je ovaj servis postao sastavni deo naših života. Uz Jutjub smo se smejali, plakali i uživali, a neki video klipovi posebno su se izdvojili po svojoj popularnosti. Ovaj snimak će vas podsetiti svih najpopularnijih snimaka.

Sve je počelo od prvog videa koji je 2005. godine postavio jedan od osnivača Jutjuba, Džaved Karim, dok je bio u zoo vrtu. Od tada, jedino što se promenilo je kvalitet ovih klipova, ali nas i dalje zasmejavaju iste stvari: mačke i psi, muzika, deca i viralne ideje kao što je to bio slučaj sa ledenim izazovom (ALS Ice bucket challenge) ili potpunim globalnim ludilom poput serije klipova “Harlem shake”.
Najistaknutiji klipovi u poslednjih 10 godina bili su spot za pesmu “Gangnam stajl” iz 2012. godine (preko dve milijarde pregleda) i spot za pesmu Džastina Bibera, “Baby”, iz 2010. godine, koji ima više od milijardu pregleda.
Neki video klipovi koji su nastali isključivo kao šala, do sada su sakupili impresivan broj pregleda, kao što su “Charlie bit me”, sa 811 miliona pregleda ili “David after dentist” sa 128 miliona pregleda.

Izvor: dnevnadoza.me

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike