Organizatori Egzita zadovoljni posetom

Organizatori novosadskog Festivala Egzit (Exit) koji se završava noćas, zadovoljni su ovogodišnjom posetom, a kako su naveli na konferenciji za novinare, tokom noći će biti saopšteni podaci o tome da li je ovogodišnji festival najposećeniji do sada.

Po podacima organizacija festivala, prvog dana je Petrovaradnisku tvrdjavu posetilo 44.000 ljudi, drugog dana je kroz kapije prošlo 49.000, a trećeg 47.000 ljudi.

Na Petrovaradniskoj tvrdjavi je tokom četiri dana nastupilo više od 1.000 izvodjača, a festival je posetiocima ponudio tridesetak bina i zona za zabavu, kao i novitete, medju kojima i mogućnost posete planetarijumu.

Kako su naveli, Egzit festival zaključno s današnjim danom, a tokom svih godina od osnivanja, traje ukupno 185 dana, dok je prvi trajao 100 dana.

Direktor Egzita Dušan Kovačević izjavio je da je po njegovom utisku, „energija na ovogodišnjem festivalu bila posebna“, te da „oduševljenje traje od prve večeri“.

„Naš tim je sjajan obavio posao, Tvrdjava je bila lepo pripremljena i izgledala je još lepše nego prethodnih godina, a imamo i dosta novih bina i sadržaja“, kazao je Kovačević.

Istakao je da su reakcije izvodjača, publike i medija bile odlične, te da večeras očekuje podatke o tome da li je ovogodišnji Egzit najposećeniji do sada, jer se po podatim ulaznicama očekuje da će večeras doći više od 50.000 ljudi.

Direktor komunikacija Sagor Mešković rekao je da je publika Egzita potpuno nova i mladja, te da su to mladi ljudi koji za ovaj festival znaju ceo svoj život, uzrasta od oko 18 ili 19 godina.

„Samim tim mi se trudimo da prilagodimo ponudu i izvodjače mladima koji se interesuju za festival, jer se muzička scena promenila, pa je tako ono što je nama starijima bilo aktuelno, njima danas ne predstavlja mnogo“, kazao je Mešković.

Dodao je da svaka generacija ima svoj „duh vremena“ i izvodjače s kojima se može povezati, a da je dobro da se takva smena dešava i na Egzitu.

Predstavnik Fondacije Egzit koja se bavi humanitarnim radom i pomaže deci, objavio je da je pokrenuto prikupljanje muzičkih suvenira svetski poznatih izvodjača, koji će biti upotrebljeni u humanitarne svrhe.

Plan je da taj projekat postane globalan. Do sada su svoje majice s potpisom poklonili Dejvid Geta (David Guetta) i legenda fank muzike Džordž Klinton (Geoge Clinton), a prošle godine je svoje bubnjarske palice poklonio „Motorhed“ (Motorhead).

Ovogodišnji Egzit trajao je od 7. jula do noćas kada će na binama nastupiti i zvezde poput benda Prodidži (The Prodigy), Josipa Lisac i di-džej Dejv Klark (Dave Clarke).

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike