Ovako će se Megan Markl prezivati nakon udaje za Princa Harija

Nakon što je u novembru objavljena veridba Princa Harija i Megan Markl, ceo svet je počeo da priča o glumici, do tada poznatoj uglavnom po ulozi u seriji Suits.

I život Markelove se poslednjih meseci mnogo promenio. Stalno je pod budnim okom javnosti, koja osuđuje ili opravdava njene postupke, njen modni stil je pod lupom kritičara, a još veće promene je očekuju u maju, nakon venčanja. Jer će njeno puno ime tada zvanično postati Rejčl Megan Mauntbaten-Vindzor. (Malo ko zna da se ona zapravo zove Rejčl, a da joj je Megan srednje ime).

Britanska kraljevska porodica, međutim, zvanično nema prezime. Kralj Džordž V je 1917. godine odlučio da ‘Vindzor’ bude zvanično porodično prezime, a uzeo ga iz imena Vindzor zamka. Nakon udaje za Princa Filipa, Kraljica Elizabeta i njen suprug su doneli odluku da prezime njihove dece bude Mauntbaten-Vindzor.

Danas, mlađi članovi porodice nisu u obavezi da koriste ovo prezime, a Princ Vilijam i Princ Hari su tokom služenja u vojci koristili imena Vilijam Vels i Hari Vels, po očevoj tituli, Princ od Velsa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.