U trendu

Pisma princa Čarlsa

Ljubavna pisma koja je, kako se čini, britanski princ Čarls pisao jednoj Kanađanki pre oko 30 godina sada se nalaze u prodaji.
Šest pisama koje je budući kralj Engleske pisao Dženet Dženkings, ženi iz Montreala, prodaju se na sajtu E-bay s početnom cenom od 30.000 američkih dolara.
Pisma su napisana 1976. i 1980. godine, pre Čarlsove veze s Dajanom, kojom se oženio u julu 1981. godine.
Sva su napisana na zvaničnom kraljevskom papiru s grbom, tvrdi Alisa Kerol, vlasnica aukcijske kuće koja ih prodaje.
Prepiska otkriva njegova osećanja prema Dženet Dženkings, koja je radila u Britanskom konzulatu u Montrealu 1975. godine, kada je upoznala Čarlsa.
U pismima se nalaze detalji o pritiscima kojima je princ bio izložen. U jednom pismu koje je napisano manje od godinu dana pre veridbe s Dajanom, princ piše o zahtevima da se on oženi.
"Ovo su romantična pisma koja je pisao zaljubljeni mladić", kaže Alisa.
Ona dodaje da je u julu 2002. godine primila poziv od "Hello!" magazina. Rekli su joj da žena po imenu Dženet Dženkins ima neka pisma koja bi je interesovala. Nakon pregovora, Alisa je konačno kupila pisma.
Bez obzira na sadržaj, ova pisma su istorijski važna – pisao ih je budući kralj.
Alisa je do sada dobila dve ponude od potencijalnih kupaca. Što se tiče cene, ona se neće zadovoljiti ničim manjim od 30.000 dolara.
"Ranije su mi nudili mnogo više za ova pisma, ali nisam želela da ih prodam", rekla je Alisa, koja se sada sprema za penziju i odlučila je da ih proda.
A za koju sumu će pisma biti zaista prodata – ostaje nam da vidimo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike