Prins izdaje novi album

Manje od godinu dana od istovremenog objavljivanja dva albuma u jesen 2014. godine, američki muzičar Prins je završio snimanje novog albuma, saopštio je njegov bend 3RDEYEGIRL, a prenose lokalni mediji u SAD.
Novi album 57-godišnjeg muzičara zvaće se “The HIt & Run Album” i odnosi se na turneju koja je u toku. Prins je poznat po zakazivanju koncerata u poslednjem trenutku i ponekad nekoliko njih u istom danu.

Za sada se još ne zna kada će izaći album ali su članice njegovog benda navele da će to biti uskoro.

Prins je na internetu 1. jula objavio singl s novom albuma “Hardrocklover”.

Muzičar je prošle jeseni izdao dva albuma u isto vreme, jedan solo i jedan s bendom.

Album “Art Official Age” je bio Prinsov prvi solo album od 2010. godine kada je izdao “20Ten”. Drugi je “Plectrumelectrum” s 12 naslova i snimljen je s njegovim ženskim bendom 3RDEYEGIRL.

Prins je poznat po ekscentričnosti. Njegovo pravo ime je Prins Rodžers Nelson ali se od 1993. do 2000. godine predstavljao simbolom koji se ne može izgovoriti.

Prodao je više od 150 miliona ploča i diskova širom sveta. Prinsova muzička paleta pokriva mnoge žanrove, poput ritma i bluza, fanka, roka, folka, džeza i hip hopa.

Njegove najpoznatije pesme su “Purple Rain”, “Kiss”, “Cream”, “Little Red Corvette”, “1999” i “The Most Beautifull Girl in the World”.

 

(Beta)

Ostavite komentar