U trendu

Različite izjave ključnog svedoka o prisluškivanju princa Harija

LONDON – Sudija koji vodi slučaj u kome su princ Hari i grupa poznatih ličnosti tužili izdavača lista „Dejli meil“, zbog višegodišnjeg navodnog prisluškivanja telefona i kršenja privatnosti, rekao je vojvodi od Saseksa da će možda morati da „prilagodi svoja očekivanja“ o vrednosti navodnog priznanja svedoka u tvrdnji o privatnosti.

Hari u pravnoj tužbi protiv „Dejli meila“ i Meila on sandej“ tvrdi da je Gavin Barouz, privatni istražitelj, priznao da je hakovao telefon i prisluškivao automobil, prenosi „Tajms“.

Priznanja Barouzovih aktivnosti otkrivena su u izjavi svedoka objavljenoj juče, u kojoj je izgleda opisao „Mejil on sandej“ kao „jednog od svojih najvećih i najredovnijih klijenata“.

Barouz je navodno priznao da su na njegovoj meti bili princ Hari, glumice Sejdi Frost i Elizabet Harli i ser Elton Džon i da je naplatio 2.000 funti za prisluškivanje telefona i 3.000 funti za provalu i prisluškivanje automobila.

Čini se da je u izjavi od avgusta 2021. tvrdio da Hari nije bio direktno njegova meta, već da je „prisluškivao i hakovao govornu poštu njegovog prijatelja Gaja Pelija i da je „radio“ na Čelsi Dejvi kada je on (Hari) bio sa njom“.

Međutim, u drugoj izjavi od prošlog meseca, izgleda da je Barouz tvrdio da nikada nije radio za „Asošijeted njuzpejpers“, izdavača ove dve novine.

Napisao je: „Želim da razjasnim da me niko u ‘Mail on Sandej’ ili ‘Dejli meilu’ nikada nije uputio ili naručio da u njihovo ime sprovodim nezakonito prikupljanje informacija“.

Barouzovi potpisi na izjavama su različiti. Na starijem dokumentu stoji kompjuterski generisan potpis, dok se čini da je onaj od prošlog meseca potpisan hemijskom olovkom.

Vojvoda od Saseksa, Elton Džon i njegov suprug Dejvid Furniš, Harli, Frost i baronica Lorens od Klarendona, navode da je Barouzovo prvobitno navodno priznanje bilo katalizator za njihove pravne tužbe protiv novina.

Sudija Niklin rekao je tužiocima na preliminarnom ročištu da će možda morati da prilagode svoja očekivanja u svetlu najnovije izjave koju je Barouz dao i sugerisao da će neslaganje u izjavama morati da se ispita na suđenju.

Princ Hari se nije pojavio na sudu tokom trećeg dana saslušanja.

On tvrdi da je bio žrtva nezakonitog prikupljanja informacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar