U trendu

S neba pao sanduk na kuću, ostali zaprepašćeni kad su videli šta je unutra

Sanduk pun kokaina slučajno je sleteo iz aviona na solarni panel jedne kuće na ostrvu Sardinije u Italiji. Četiri meseca nakon ovog incidenta, policija je uspela da identifikuje pilota koji je izveo ovaj neuspešni manevar i uhapsi ga ovoga utorka.

– Na Sardiniji pada kiša kokaina, pisali su italijanski mediji o događaju s kraja marta ove godine, prenosi The Guardian. Sanduk napunjen s 8,5 kilograma kokaina trebao je da sleti u ruke dilera u gradiću Baratili San Pietro, ali slučajno se našao u dvorištu jedne kuće i razbio solarni panel.

– Čuli smo jak udarac i odmah smo pozvali policiju koja je pronašla ovaj sanduk pun kokaina, opisali su vlasnici kuće u martu ovaj događaj, a da je kokain sleteo u ‘prave ruke’, njegova bi vrednost na tržištu iznosila oko devet miliona evra.

Policija je otkrila da je avion poleteo iz Rima, a na 20 minuta nestao je s radara – tačno u vreme kada je radio krugove iznad gradića kako bi bacio robu.

Uz pomoć nadzornih kamera i svedoka otkriveno je da je pilot 28-godišnji Frančesco Rico iz Rima koji je inače prevozio bogataše avionom, a uhapšen je u luci Kaljari Elmas nakon povratka iz Nemačke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar