Samo nek šljašti

Nakit i žene – to naprosto ide jedno sa drugim. Međutim, taj nakit ne mora da bude samo skupo zlato i drago kamenje, već vam i manje vredni kamenčići i staklići mogu pomoći da lepo izgledate. O tome govori i Sajam bižuterije u Milanu. On je bio prava novost i osveženje.
Sve to dokazuje da ljudska potreba za ukrašavanjem, kićenjem i kinđurenjem niti može da prođe niti jenjava. Naprotiv, bižuterija iz godine u godinu postaje sve interesantnija a za žene sve važnija. U narednim sezonama, upućeni tvrde, biće apsolutni imperativ. Pratiće sve modne stilove i biće obavezna od jutra do mraka, ili bolje rečeno, od odlaska na pijacu pa do glamuroznih izlazaka. Bižuterija nije više rezervisana samo za žene, rado je nose i muškarci. Tada je jednostavna, modernog dizajna i ne previše upadljiva.
Uz savete i predloge modnih znalaca na sajmu žene su shvatile da uz pravilno odabranu bižuteriju uvek mogu da izgledaju drugačije. Zato je i bižuterija shvaćena kao vrlo važan modni detalj koji uz minimalna ulaganja pruža priliku da svakog dana imate drugačiji izgled. Ipak, ne pomišljajte da je dovoljno da izvučete neke stare ogrlice ili davno zaboravljeno prstenje i narukvice. Ovogodišnja moda nalaže da bižuterija bude upadljiva, čak i napadna, po mogućstvu, što svetlucavija, ali ipak sa vašim ličnim pečatom.
Na sajmu su prikazani razni stilovi, bilo je svega i za svačiji ukus – od prstenja, narukvica, ogrlica i minđuša, pa do ukrasa za kosu i kaiševa koji su ukrašeni raznobojnim svetlucavim kamenjem ili štrasom. Ipak se izdvojilo nekoliko dominantnih stilova. Urbani stil u sebi nosi savremeni industrijski duh velegrada. Ovde dominiraju hladne boje, uglavnom siva, a materijal je sjajni čelik u kombinaciji sa kristalima. Vintaž stil okrenut je prošlosti. Vrlo je ženstven, u toplim zemljanim bojama. Spiritual stil je namenjen osobama okrenutim unutrašnjem miru i životu. Inspirisan je religioznim ili mističnim simbolima. Dominira plava boja u svim tonalitetima. Romantični stil, u kome se prepliću barokni i viktorijanski duh, odgovara više romantičnim dušama. Karakteriše ga raznobojno kamenje i kristali.
Ostaje vam samo da odaberete prave komade za sebe.

Ostavite komentar