najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Samoproklamovani Liberlend okuplja fudbalsku reprezentaciju i želi u FIFA

Samoproklamovana državica na granici Srbije i Hrvatske, Liberlend pokušava da sastavi nacionalnu fudbalsku reprezentaciju i udje kao posmatrač u Fifu najkasnije 2018. godine, a prvu prijateljski utakmicu odigrala bi naredne godine s Monakom.

Samozvani predsednik i otac osnivač Liberlenda, Čeh Vit Jedlička, predstavio je trenera fudbalske reprezentacije Pavela Kosika u petak u Pragu, u isto vreme kada je predstavljao novu vladu svoje državice, javljaju danas češki mediji.

„Fudbal je jedan od najvažnijih sportova, nastojimo da se u njemu pokažemo. Trener ne spada u političku reprezentaciju zemlje, ali i tako je to za nas važno“, rekao je Jedlička.

Selektor još nepostojeće fudbalske reprezentacije Kosik kazao je da ima izbor izmedju oko 30 fudbalera od koji su neki bili u juniorskoj reprezentaciji i izrazio uverenje da može da spremi kvalitetan tim.

„Za niz navijača to će biti mogućnost da se identifikuju s nacionalnim bojama Liberlenda i sa njegovim idejama“, kazao je medijima selektor Kosik.

Liberlendska fudbalska asocijacija nastojaće, kako je kazao, da do 2018. godine udje u svetsku asocijaciju Fifa.

Jedlička iz češke marginalne stranke bliske bivšem predsedniku Vaclavu Klausu svoju najmanju nezavisnu državu na Balkanu, veličine sedam kvadratnih kilometara, navodno na ničijoj zemlji, koju neće ni Srbija ni Hrvatska, a u stvari na spornoj teritoriji, proglasio je proletos.

„Cilj osnivača nove države jeste da stvore društvo u kome mogu da prosperiraju pošteni ljudi, a da im država ne zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima. Jedan od razloga za osnivanje Liberlenda je sve veći uticaj interesnih grupa na funkcionisanje država i sve gori uslovi za život ljudi. Osnivače inspirišu Monako, Lihtenštajn ili Hongkong“, navedeno je na zvaničnom sajtu državice.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike