najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Šefovi bežali s posla – kancelarije u Dubaiju bez vrata!

Vladar arapskog emirata Dubai, šeik Mohamed bin Rašid al Maktoum još uvek je ljut na direktore javnih službi koje nedavno nije zatekao na radnom mestu u 7.30, a da bi sprečio da se tako nešto ponovi, otišao je korak dalje – naredio je da se uklone vrata s kancelarija.

Emir Dubaija nenajavljeno je prošle sedmice prošetao kancelarijama javnih službi i u luksuzno opremljenim prostorijama šefova zatekao prazne radne stolove.

Iznenadna inspekcija šeika Mohameda bin Rašida odvijala se u nedelju rano ujutru po lokalnom vremenu, ali nedelja je uobičajeni radni dan u Dubaiju, pa je šeik očekivao da će u kancelarijama javnih službi ljudi biti na svojim radnim mestima.

Nedelja je u Dubaiju radan dan, i to što je video na licu mesta rasrdilo je šeika, nakon čega je devet visokih zvaničnika dobilo otkaze.

Vest je ođeknula širom sveta, ali otkazi nisu bili jedina mera koju je preduzeo vladar Dubaija.

U subotu je objavljen još jedan snimak, na kojem se vidi da šeik objašnjava da je važno da izmedu menadžera i zaposlenih ne sme da bude nikakvih barijera – nakon čega je naredio da se uklone vrata s kancelarija rukovodilaca, pa čak i ona koja su od stakla, prenela je regionalna televizija N1.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike